Column op Viva

Wil jij ook graag jouw verhaal publiceren op Viva? Dat kan!

Elke dag krijgen we wel een mooie, grappige of ontroerende column aangeboden. Maar ja, we hebben nu eenmaal in het blad al drie steengoede columnisten en op de site de beste bloggers.

Nu willen we je toch een kans geven jouw verhaal te publiceren. Dus schrijf een column, upload hem en win een column in Viva ( met groot interview) plus vier blogs op Viva.nl. Bovendien win je er zo’n geweldige Sony VAIO Notebook mee! Voor de tweede tot en met vierde plaats ligt er een digitale Sony Cyber-shot camera te wachten.

Je column mag overal over gaan, maar hou het vooral dicht bij jezelf. Zo wordt het niet geforceerd. Wees eerlijk: niets zo erg als een hoogdravend stukje waar niemand een touw aan vast kan knopen.

Daarom voordat je aan het typen slaat, een paar tips:
1 – Begin je column met een stevige zin, een fors statement dat je lezer flink wakker schudt. Tegen het einde kom je hier weer op terug, en heb je je column mooi ‘rond’ gemaakt.
2 – Maak je zinnen niet te lang.
3 – Overdrijf een beetje.
4 – Kill your darlings: je tekst wordt misschien wel beter als je die prachtige beginzin die je hebt gecomponeerd gewoonweg schrapt. En is die ene anekdote écht wel nodig voor je verhaal? Wees kritisch, durf dingen weg te gooien.
5 – Hou het bij één onderwerp; dat kan een vakantie, nieuwe liefde, oude liefde of een nieuwe baan zijn. Maar ook: een irritante huisgenoot, bonje met je moeder of gewoon een grappige gebeurtenis op straat.

En verder?
Je column is tussen de 400-500 woorden. Doe er een foto van jezelf bij of een grappig plaatje dat je verhaal illustreert. Uploaden doe je hier, en dat kan t/m 17 oktober a.s.

Jij bepaalt wie er wint.
In dezelfde periode, dus t/m 17 oktober, kunnen bezoekers van viva.nl stemmen op hun favoriet. Uit de top 10 kiest de Viva-redactie dan een winnaar. En dat stemmen loont echt, want daarmee maak je kans op een prachtige digitale camera: de Sony Cyber-shot (DSC-W170) t.w.v. € 299. We geven er drie weg.