Vrouwen die vrouwen suporten: ConnectHer is LinkedIn voor girlbosses

ConnectHer

Vrouwen moeten naast elkaar staan, niet tegenover elkaar. Dat is een filosofie die we bij VIVA maar al te hard toejuichen. Toch kan het in de praktijk lastig zijn, al helemaal op de werkvloer. Enter: ConnectHer. Een platform waar vrouwen elkaar kunnen helpen groeien.

Het is ‘een krachtige unie van ambitieuze en ondersteunende vrouwen die geloven dat er kracht is in eenheid’, leert de website ons. Het platform moedigt vrouwen aan elkaar te helpen met professionele en persoonlijke groei, ongeacht achtergrond en ambities. Het doel? Een arbeidsmarkt creëren met gelijke kansen voor iedereen.

 Girlboss

Connecther is opgericht door Elja Abdullaeva. Op negenjarige leeftijd vluchtte ze met haar ouders en zusje van Azerbeidzjan naar Nederland. Ze studeerde cum laude af in Human Resource Management en werkte als recruiter op de Zuidas. Daar merkte ze dat er veel vraag was naar vrouwen, maar deze lastig te vinden waren in bepaalde branches. Zo ontstond het idee voor ConnectHer; een soort LinkedIn voor vrouwen alleen.

Rolmodellen voor alle vrouwen

Ze vertelt op Instagram: ‘Met ConnectHer wil ik rolmodellen zichtbaar en toegankelijk maken voor alle vrouwen. Eén van de doelen is het creëren van online zichtbaarheid van rolmodellen. Meisjes moeten de gelegenheid geboden worden om iemand aan te spreken, liefst vóórdat ze een beroepskeuze maken. ‘

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Connecther.eu (@connecther.eu)

Goede start bieden

‘Ik ben ervan overtuigd dat onze vrouwelijke rolmodellen een enorme verandering teweeg zullen brengen in de studiekeuzes van toekomstige carrière vrouwen. Ik heb vele dingen ondernomen en heb die ook afgemaakt. Toch bespaar ik een ander liever die weg door ze een goede start te bieden’, aldus Elja.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief
Bron: Nieuws,nl | Beeld:Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.