Constant gezoem in je oor

Zover ik me kan bedenken zit er maar één nadeel aan het voorjaar, namelijk insecten en andere enge beesten.

Toen ik gisteren een rondje met de hond liep struikelde ik al bijna over twee parende padden. Ook op de rest van de weg zaten een groot aantal van die enge beesten. Deze padden zien er misschien eng uit, maar ze zijn lang niet zo erg als muggen. En die heb ik ook al weer gespot.

Het record staat op dertig
Zelf word ik eigenlijk bijna nooit gestoken door een mug, vriendin S wel. In de zomer zit zij onder de muggenbulten, het record staat zelfs op dertig. En terwijl zij zich rot krabt, heb ik helemaal nergens last van.

Nergens voor nodig

Waar ik wel last van heb, is wanneer er een mug op je slaapkamer rondvliegt. Dat constante gezoem in je oor is om gek van te worden. Meestal steek ik dan mijn hoofd onder de dekens om maar niets te hoeven horen. Nu is dat niet zo erg, maar hartje zomer heb ik toch niet zo’n behoefte aan een deken over mijn hoofd, veel te warm. En het is ook niet nodig, dat rondvliegen. Steek me gewoon en donder dan op. Niet de hele tijd rondvliegen en uitdagen, want dan word ik woest. Dan gaan de lampen aan en rust ik niet eerder tot ik hem te pakken heb.

Paringsdans in mijn slaapkamer
Toch schijnt het niet zo te werken. Vrouwtjesmuggen schijnen te zoemen zodat de mannetjes hen op merken. Ieder muggensoort heeft haar eigen gezoem, zo kunnen de mannen zich niet vergissen. Best slim eigenlijk. Toch vind ik het een beetje jammer dat die hele paringsdans in mijn slaapkamer moet plaatsvinden.

Eigenlijk mag ik niet klagen, ik word in ieder geval niet gestoken. Maar waarom eigenlijk niet? Smaak ik soms niet lekker genoeg? Ik zou er bijna een complex van krijgen..

CC foto: blmurch