De 5 beste sci-fi classics op Netflix

Toegegeven: van niet elke sciencefictionfilm worden wij wild. Maar deze vijf films móét je gewoon gezien hebben.

  1. Robocop Een vermoorde agent wordt omgebouwd tot half-mens, half-machine: een nieuw type wetshandhaver die in het verrotte Detroit van de toekomst hard nodig is. Klik hier voor meer info.
  2. The Terminator In het jaar 2029 wordt er een allesvernietigende oorlog gevoerd tussen de robots van het computerprogramma Skynet en de menselijke rebellen. Om te voorkomen dat rebellenleider John Connor wordt geboren, stuurt Skynet een Terminator naar het jaar 1984 om zijn moeder Sarah te vermoorden. De rebellen sturen als reactie de soldaat Kyle Reese naar het verleden om Sarah Connor te beschermen. Klik hier voor meer info
  3. Star Wars Episode IV: A New Hope Prinses Leia wordt gevangen genomen door troepen van the Empire, een tiranniek bewind dat het hele universum in zijn greep houdt. Er volgt een reddingsmissie.  Klik hier voor meer info. 
  4. Back to the Future Tiener Marty McFly wordt uitgenodigd door zijn goede vriend en krankzinnige wetenschapper Doc Brown om een tijdmachine uit te testen. Tijdens de test gaat er van alles fout en Marty belandt in het jaar 1955. Marty moet terug zien te keren naar de toekomst en gaat op zoek naar een jonge Doc Brown. Tijdens zijn zoektocht leert Marty zijn ouders kennen en moet hij ervoor zorgen dat ze verliefd op elkaar worden. Klik hier voor meer info.
  5. District 9 Stuurloze aliens in Johannesburg worden geplaatst in het vluchtelingenkamp District 9. Een bureaucraat moet hun herlocatie coördineren. Klik hier voor meer info.

Wil je nog meer kijkinspiratie? Check Superguide.nl!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld Dinja van Dam