De 10 beste waargebeurde verhalen op Netflix

Fictie is fijn, maar een waargebeurd verhaal kan ook heel interessant zijn. Superguide.nl zette de tien beste non-fictie films van Netflix voor ons op een rijtje.

  1. The Impossible Het verhaal van een gezin dat letterlijk uit elkaar werd gesleurd door de tsunami in Azië van 2004 en hun inspanningen om elkaar terug te vinden. Klik hier voor meer info. 
  2. The Big Short Mozaïekverhaal met de financiële crisis in de VS als middelpunt en Ben Rickert (Brad Pitt) als investeerder die twee enthousiaste ondernemers helpt hun bedrijf up and running te krijgen. Klik hier voor meer info. 
  3. Lone Survivor In 2005 worden er in Afghanistan vier geharde commando’s op uitgestuurd om een Talibanleider uit te schakelen. Dan worden ze omsingeld op een berg. Klik hier voor meer info. 
  4. 12 years a slave Halverwege de negentiende eeuw wordt een zwarte man vanuit de noordelijke staten ontvoerd en verkocht in het slavernijgebied van het zuiden van de VS.  Klik hier voor meer info.
  5. The Whistleblower In het door de burgeroorlog gespleten en verwoeste Bosnië-Herzegovina gaat Kathryn Bolkovac (Rachel Weisz) bij een particulier bedrijf de wederopbouw overzien en politie-agenten opleiden.  Klik hier voor meer info. Klik hier voor meer info. 
  6. Coach Carter De nieuwe coach van een basketbalteam laat zijn spelers een contract tekenen, dat ze verplicht als basketballer én als leerling te scoren. Klik hier voor meer info. 
  7. Michel de Ruyter De carrière van Michiel de Ruyter als admiraal, zijn privé-sores en de politiek om zijn oorlogsmissies heen: het zit allemaal in deze biopic. Klik hier voor meer info.
  8. Fair Game Een kritisch artikel van een voormalig ambassadeur leidt ertoe dat de dekmantel van zijn vrouw, de CIA-agente Valerie Plame (Naomi Watts), willens en wetens wordt gelicht. Klik hier voor meer info.
  9. Notorious De politie tast in het duister als het gaat om de moord op Notorious B.I.G., een groot raptalent, dat iets probeerde te maken van het uitzichtloze leven in Brooklyn. Klik hier voor meer info. 
  10. Cinderella Man Eén nederlaag, een hardnekkige blessure en de grote depressie slaan de droom aan diggelen van bokser Jim Braddock (Russell Crowe). Klik hier voor meer info.

Wil je nog meer kijkinspiratie? Check Superguide.nl!

Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10