De Meest Sexy Vegetariër van Nederland

Mijn vriend is kok en heeft altijd geroepen dat hij nooit, maar dan ook écht nooit, met een vegetariër thuis zou komen. Dat leek hem het toppunt van raar: want hoe kan je nou dat vlees laten staan? Dat hoort toch bij het eten?

En toen ontmoette hij mij. Toegegeven, ik ben geen vegetariër, maar ik kies er wel bewust voor dat ik meerdere keren per week geen vlees eet. Ik doe dit omdat is gebleken dat elke vegetarische maaltijd onze wereld al een stukje beter maakt. In onze eerste maand samen at ik zelfs volledig veganistisch, in het kader van een klein onderzoek voor mijn werk. Ondanks mijn vegetarische inslag, vindt hij mij nog steeds sexy. En inmiddels is hij er aan gewend dat ik niet zoveel vlees eet. Hij neemt nu zelf ook minder vlees!

Vlees eten ouderwets
Vroeger werd er nog wel eens een wenkbrauw opgetrokken als je zei dat je vegetariër was, want dat was toch iets voor alternatieve types die geitenwollen sokken dragen? Tegenwoordig is er niets geitenwollensokkerigs meer aan. Je wordt zelfs met respect behandeld: het is tenslotte een bewuste en gezonde keus om af en toe geen vlees te eten, of zelfs om vlees helemaal te laten staan. Het eten van veel vlees is juist ouderwets geworden.

Vegetarisch eten is sexy
Of je er nu voor kiest uit principieel oogpunt of omdat je een paar kilo wilt afvallen: het is absoluut sexy om je bordje vlees eens te laten staan. Dat vindt ook Stichting Wakker Dier. En daarom hebben zij de verkiezing van de ‘Meest Sexy Vegetariër’ georganiseerd. Ze hebben twintig Bekende Nederlanders genomineerd, waaronder schrijfster Susan Smit, actrice Georgina Verbaan en voetballer Evgeniy Levchenko. Deze BN’ers kiezen er om verschillende redenen voor om vlees te laten staan. Zo vindt Georgina Verbaan dat je met respect dient om te gaan met andere wezens en hoopt Susan Smit dat we over honderd jaar de bio-industrie net zo zullen veroordelen zoals we dat tegenwoordig doen met de slavernij.

Stem ook en win!
Wil je weten wie de andere genomineerden zijn en weten waarom zij vegetariër geworden zijn? Kijk dan op de website van Wakker Dier. Je kunt ook direct jouw stem uitbrengen op de vegetariër die volgens jou het meest sexy is. Als je hebt gestemd, maak je kans op een vegetarisch diner voor twee in driesterrenrestaurant De Librije. Dat is nog eens sexy vegetarisch eten!

© Beeld: Wakker Dier