De Mol is er weer!

Vanavond begint het nieuwe seizoen van mijn aller lievelingsprogramma aller tijden ever. Wie is de Mol? Hier leef ik, serieus, al maanden naartoe.

Wat het is

Voor de mensen die het niet kijken (even tussendoor: hoe kan dat?) een korte uitleg: tien bekende Nederlanders reizen onder aanvoering van Pieter Jan Hagens naar een ver land waar ze allerhande opdrachten uit moeten voeren. Echter, onder hen is één saboteur: de mol. De Mol moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk opdrachten mislukken en er dus zo min mogelijk geld in de pot komt. Aan het einde van elke aflevering maken de kandidaten een test over de identiteit van De Mol, en wie die test het slechtste maakt moet naar huis.

Spannend!

Ik kijk het al jaren en noem mezelf met recht een Die Hard fan. Ik maak geen afspraken op donderdag. Geïnteresseerden mogen bij mij op de bank de aflevering komen kijken, maar als ze er de hele tijd doorheen gaan kleppen moeten ze gewoon oprotten. Mijn ringtone is de openingstune van De Mol. Mijn smspiepje is ook een audiofragmentje van De Mol. Ook ben ik geabonneerd op de Molmail, waardoor ik exclusieve filmpjes te zien krijg. Andere mensen gaan dan op fora die filmpjes uitpluizen op informatie over de Mol, maar dat gaat me dan weer net iets te ver. Ik word altijd een beetje zenuwachtig van fora (wellicht wijd ik daar nog eens over uit).

Ik ben een sneue fan

Een aantal maanden geleden deed ik mee aan een tv-programma van Omrop Fryslân. Wat ik daar uiteindelijk deed is nog altijd een raadsel, maar ik heb er tenminste één mooi iets aan over gehouden.

Ik heb Jantien ontmoet. Zij was de verliezend finalist van de een na laatste serie Wie is de Mol zónder Bekende Nederlanders.En eerlijkheidshalve: ik vond het zonder Bekende Nederlanders leuker. Want toen had ik nog de droom: ooit zelf meedoen aan Wie is de Mol. Nu mensen als Erik van der Hoff en Loretta Schrijver meedoen zie ik mijn droom in duigen vallen. Want nu moet ik eerst Bekende Nederlander worden om mee te kunnen doen, om daarna weer zo snel mogelijk in de vergetelheid te geraken. Want verder hoef ik echt geen BN’er te zijn. Alleen voor Wie is de Mol maak ik een uitzondering.

Maar goed. Ik zat dus samen met Jantien in de schmink voor dat tv-programma. Ik durfde er eigenlijk niet over te beginnen, bang dat ik een beetje als een freak over zou komen. Maar ik zei het toch. “Jantien, ik vind je columns heel leuk en alles, maar waar ik je het allermeest om bewonder is je deelname aan Wie is de Mol.” Jantien moest lachen. En toen sloeg ik een beetje op hol. “Ja, want écht, ik had nóóit gedacht dat George de Mol zou zijn! Toen hij tóch ging abseilen terwijl hij onwijs hoogtevrees had, voelde ik zó met hem mee! En toen later bleek dat hij helemaal geen hoogtevrees had voelde ik me zo belazerd!”

Ik ratelde en ratelde en was zo enthousiast dat ik het schuim haast om mijn geschminkte mondje had zitten.

Maar wie is De Mol?

En nu dus eindelijk weer een nieuwe serie. Ik heb de avond vrij. De tv doet het. Here we come. En de vraag is natuurlijk: Wie is de Mol? Voor nu zet ik mijn geld op Arjen Lubach.

Wat denken jullie?

CC Foto: Zenera