De 10 lekkerste powersnacks

Krijg jij ook altijd klokslag om vier uur ’s middag honger als je aan het werk bent? Met deze 10 allerlekkerste, gezonde en supermakkelijke powersnacks heb je geen excuses meer om tijdens die middagdip naar de snoepautomaat te rennen. 

 1. Banaan
  Sowieso al een energiebommetje, maar hij krijgt helemaal veel power als je hem combineert met pindakaas. Dus neem voortaan van die cupjes pindakaas mee uit de kantine of zet een pot bij je bureau. Appel met pindakaas kan ook trouwens.
 2. Humus
  Kikkererwten vullen als een dolle, zelfs nog beter dan volkorenbrood. Maar om nou een blik leeg te lepelen… Gelukkig is daar humus. Dip er worteltjes of stukjes komkommer (met een beetje kruidenzout) in.
 3. Noten
  Alle (ongebrande) noten zijn goed. Altijd. Zonder uitzondering.
 4. Gedroogde vruchten
  Vijgen, dadels, abrikozen, enzovoort. Een combi van gedroogd fruit en noten is ook prima, zoals amandelen met abrikozen.
 5. Pure chocola
  Maar alleen die van 70% of meer cacao. Zit weliswaar een beetje suiker in, maar vult uitstekend. Je kunt hier zeker weten geen hele reep van op. En je wordt er blij van. Wat wil een mens nog meer.
 6. Avocado
  Je kunt hem gewoon zo eten, maar met een dressing van een beetje olijfolie, azijn, peper en zout is-ie het lekkerst. Mik die ingrediënten thuis alvast in een klein potje. Op je werk ff schudden, avocado door de helft, pit eruit, dressing erover en uitlepelen maar. Kost je 2 minuten.
 7. Zaden
  Geroosterde pompoenpitten, zonnebloempitten en maiskorrels met zeezout. Ook geroosterde kikkererwten of pistachenoten zijn heerlijk.
 8. Hardgekookt ei
  Kook ’s avonds een eitje (of twee) en neem dat mee. Hoe makkelijk is dat.
 9. Popcorn
  Niet met suiker natuurlijk, maar eventueel met een beetje grof zout. Ideaal voor de hartige trek.
 10. Water.
  Vaak ben je zo druk of geconcentreerd bezig dat je vergeet te drinken. Of je drinkt te veel koffie. Ook daar word je moe van. Zet een literfles gewoon kraanwater op je bureau en zorg dat hij aan het eind van de dag leeg is.

Heb jij nog een favoriete powersnack? Deel hem met ons!

Werk-icoontje-60x60Sluit je ook aan bij VIVA WERK en boost je carrière