De Zaterdagochtend Yogaclub

Zoek jij een boek om lekker in bed in één ruk uit te lezen? Dan is De Zaterdagochtend Yogaclub een aanrader!

Langgekoesterde dromen
Het boek beschrijft de levens van vier vrouwen uit New York. Charlie had een dikbetaalde baan op Wall Street, maar heeft deze opgegeven om haar eigen yogaschool op te zetten. De droom van Sabine is om een boek te schrijven, helaas zit ze nu vastgeroest in een baan als redacteur. Naomi was ooit een aanstormend fotografe. Nu is ze een alleenstaande moeder en heeft ze al in geen jaren meer een camera aangeraakt. Bess droomt ervan onderzoeksjournalist te worden. Toch schrijft ze al een eeuwigheid voor een roddelblad. Alle personages worstelen om hun langgekoesterde dromen waar te maken.

Yogalessen
Na een reünie van de middelbare school komen deze vier vrouwen elkaar na al die jaren weer tegen. Met zijn allen besluiten ze yogalessen te gaan volgen bij Charlie. Hoewel sommigen er in het begin erg sceptisch tegenover staan, zorgen de wekelijkse ontmoetingen er bij alle vrouwen voor dat hun hele leven totaal verandert op een manier die zij nooit voor mogelijk hebben gehouden.

Verschillende karakters
Verwacht geen Sex and The City-achtige verhalen. De beschrijving van het leven van de personages is juist op een realistische manier gedaan. Veel spanning zit er niet in het boek maar dat heb ik niet echt gemist. Het leuke is dat Fishman de vier personages allemaal erg verschillende karakters heeft gegeven. Dit zorgt ervoor dat het boek niet langdradig of saai wordt. Ook het liefdesleven van de personages maakt het een fijn verhaal.

Mooie en gedetailleerde beschrijving
Daarnaast scoort het boek nog punten wat betreft taalgebruik. Situaties worden mooi en gedetailleerd beschreven en er staan grappige opmerkingen in het boek. Zo is er bijvoorbeeld de homoseksuele Julian, die een bijrol in het boek heeft. Hij zegt over het kijken naar andere mannen binnen een relatie: “Liefje, alsjeblieft. Ik ben dan wel op dieet, maar dat betekent nog niet dat ik niet af en toe op de menukaart mag kijken. Dat is gezond.”

De Zaterdagochtend Yogaclub is dus een boek dat heerlijk wegleest, bij voorkeur op een zaterdagochtend (duh) in bed met een kop koffie. Gegarandeerd succes op een glimlach voor de rest van de dag.

De Zaterdagochtend Yogaclub is het debuutroman van schrijfster Zoe Fishman. Fishman leeft met haar man in Brooklyn, New York.

CC foto: Boekerij