Hoofdredacteur Debby: ‘Je anders voordoen dan je eigenlijk bent, is van alle leeftijden’

Debby Gerritsen

Uitdagend en verrassend staat presentatrice Gwen van Poorten op onze cover. In het interview met VIVA (te lezen vanaf pagina 14) is ze minstens zo stoer als ze openhartig vertelt over haar turbulente leven, haar onzekerheden (‘Soms denk ik: wie is die dikke zeemeermin?’) én haar burn-out. Verfrissend, want een eerlijk, ongepolijst verhaal lees je toch maar zelden. Over zware periodes, zo weet ik uit eigen ervaring, praat je toch minder makkelijk, alleen al omdat het je zo kwetsbaar maakt. In plaats daarvan laten we het liefst de ‘beste’ versie van onszelf zien.

Je anders voordoen dan je eigenlijk bent, is van alle leeftijden. Tenminste als ik voor mezelf spreek. Zo wilde ik als kind niets liever dan zo snel mogelijk oud worden. Weg met de vlechtjes en staartjes, ik wilde volwássen zijn. Kinderen voor Kinderen’s Make-up (voor de niet-kenners: 
zoek dit nummer op YouTube!) was dan ook niet voor niets mijn lijflied. Nu, als dertiger, wil ik juist helemaal niet zichtbaar ouder worden. En ik ben niet de enige. Er zijn vrouwen die er alles aan doen om toch vooral eeuwig jong blijven. Sommigen gaan daarin zo ver dat ze zichzelf – ook al zijn de dertig al ruimschoots gepasseerd – het liefst meisje blijven noemen. Met een dito garderobe en een vocabulaire gelardeerd met verkleinwoordjes. VIVA’s Suus Ruis – guilty as charged als het op de liefde voor eenhoornsloffen en glitterpennen aankomt – ontleedt vanaf pagina 24 dit intrigerende Hello Kitty-syndroom. Misschien dat ik die vrouwen met gekleurde haarknipjes en kinderstemmetjes dan eindelijk begrijp.

Debby Gerritsen
Hoofdredacteur VIVA

Deze editorial is afkomstig uit VIVA 47. De editie ligt in de winkel van 22 t/m 28 november. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «