Debra Barraud: ‘Ik hou geen vrienden meer over als ik altijd aan het fotograferen ben’

debra barraud

Sinds 2012 struint Debra Barraud (26) de straten van Amsterdam af om mensen te fotograferen. De foto’s plaatst ze op haar blog humansofamsterdam.nl, waarmee ze 400.000 volgers bereikt. Daarnaast heeft ze een column in Metro en in oktober brengt ze samen met National Geographic een boek uit, waarin haar mooiste beelden zijn verzameld.

Door Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Op de agenda

“Ik heb niet altijd mijn camera bij me, de dagen dat ik foto’s maak plan ik in. Ik wil niet altijd op die manier naar mensen kijken, dat is too much. En ik hou geen vrienden meer over als ik altijd aan het fotograferen ben, haha.”

Kwaliteit

“Toen ik net met mijn blog was begonnen, was ik veel meer bezig met het krijgen van likes. Nu ben ik daar minder op gefocust, hoewel het natuurlijk altijd fijn is als foto’s goed gaan. Ik richt me nu meer op goeie verhalen, ben mezelf aan het verbeteren en probeer steeds beter werk te leveren.”

Tastbare verzameling

“Het uitbrengen van mijn boek is een droom, het is iets tastbaars. Het wordt een verzameling van de afgelopen 3,5 jaar, dus ook foto’s die nog nooit ergens verschenen zijn. Het wordt echt een ode aan de stad Amsterdam, de mensen en de verhalen.”

Meer lezen over Debra? Je lees het in de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 33. Het blad ligt vanaf woensdag in de winkel of kan je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook online lezen via Blendle.