Decolleté gezocht: de nieuwe zoekfunctie van iOS 11 zorgt voor hilariteit op Twitter

decolleté iphone

Sinds iets meer dan een week is het nieuwe besturingssysteem van Apple te downloaden: iOS 11. Een van de nieuwe functies is dat je gemakkelijk foto’s kunt sorteren door een bepaald zoekwoord in te voeren. Die functie zorgt op Twitter voor heel wat hilariteit.

De functie werkt namelijk wel héél goed, zo ondervonden een aantal Twittergebruikers. Wanneer je het woord ‘brassiere’ – synoniem voor beha – intypt, zoekt je iPhone namelijk alle foto’s waarop een decolleté te vinden is. Gebruikers vragen zich af waarom juist die kiekjes zo makkelijk te vinden zijn en zijn bang dat Apple de beelden op de een of andere manier bewaart.

No worries: de algoritmen die Apple gebruikt voor de zoekfunctie, werken alleen op je eigen apparaat. Dat betekent dat geen van de foto’s naar de cloud wordt verzonden, zo meldt The Daily Dot. De functie is ontworpen zodat je als gebruiker snel afbeeldingen kunt zien die in dezelfde categorie vallen. Er zijn maar liefst 4.432 verschillende trefwoorden om de afbeeldingen te categoriseren, waaronder ook meer onschuldige zoekwoorden zoals ‘dog’.

Wij konden het natuurlijk niet laten om de functie zelf ook even uit te proberen en kwamen erachter dat Apple de Seine in Parijs vergelijkt met een ‘vijvertje’ en dat wanneer je ‘vreten’ intypt, je niet de allercharmantste foto’s van jezelf terugziet… Have fun met de nieuwe functie!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron The Daily Dot | Beeld iStock