Denk je dat je telefoon trilt terwijl dat niet zo is? Het heeft een naam!

nieuwe emoji's

Smartphoneverslaafden opgelet! Als je je telefoon vaak dicht bij je lichaam draagt – in je broekzak of een klein tasje – heb je vast weleens het idee gehad dat ie trilde, terwijl dat helemaal niet zo was. Herkenbaar? Dat gevoel heeft een naam!

Het gevoel dat je hebt wanneer je denkt dat je telefoon voelt trillen maar dat helemaal niet zo is, heet het Phanton Vibration Syndrome. De trillingen die je denkt te voelen, heten fantoomtrillingen.

Research

Amerikaanse onderzoekers deden research naar het syndroom. Maar liefst 90 procent van de 290 ondervraagden voelt weleens fantoomtrillingen. Ook blijkt uit onderzoek dat hoe meer je met je telefoon bezig bent en hoe belangrijker je ‘m vindt, hoe vervelender je de neptrillingen vindt.

Trucje

Ben je helemaal klaar met die fantoomtrillingen? Er is een simpele manier om van het syndroom af te komen. Schakel de trilstand op je smartphone uit, en stop ‘m telkens in een andere (broek)zak. Je brein zal de ‘jeuk’  dan niet meer interpreteren als een trillende telefoon.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Beautify | Beeld Getty Images