Deze architectonische koffiezetapparaten zijn indrukwekkend mooi

koffie

De geur van vers gebrande koffiebonen in je neus, je vingers om een warme mok, nog even rustig voor je uitstaren voordat de waan van de dag het overneemt. Een goeie kop koffie is voor de velen van ons het perfecte begin van een drukke werkdag. De koffiezetapparaten van Dutch Lab doen het zwarte goud extra veel eer aan, want dat zijn ware kunstwerken.

Gotiek en Star Wars

Dutch Lab heeft een grote collectie torenhoge koffiezetapparaten. Verschillende bouwstijlen komen voorbij, zoals de Gotiek en Art Nouveau, maar ze verkopen ook apparaten in de vorm van de Big Ben, de Eiffeltoren en Hollandse windmolens. Liever een filmthema? Koffiezetten in Stars Wars- of King Kong-thema kan ook.

Dutchlab1

Dutchlab4Dutchlab5

 

 

 

 

Cold brew

Niet alleen het uiterlijk van de apparaten is indrukwekkend, ook de koffie die er uitdruppelt is verre van standaard. De constructies zetten koffie volgens de cold brew-methode: de gemalen koffie wordt vermengd met koud water, waarna de koffie door een filter in een klaarstaande kan loopt. Door de zwaartekracht en de verticale vorm van het bouwwerk druppelt de koffie recht naar beneden. Koud water onttrekt de beste smaken aan de koffiebonen en neemt geen zure smaakjes of vettige ingrediënten mee. Je verwarmt de koffie na het zetten of drinkt ‘m gewoon koud. Het kost wel even wat tijd, maar het schijnt een geweldig smooth bakje koffie op te leveren.

Dutch Coffee uit Zuid-Korea

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft Dutch Lab geen Nederlandse roots. Het bedrijf zit namelijk in Seoul in Zuid-Korea. Koffie gemaakt volgens de cold brew-methode wordt ook wel Dutch Coffee genoemd, vanwaar de verwijzing naar Nederland.

Dutchlab2Dutchlab3

Prijzig

Dit fancy koffiezetten kost wel wat: prijzen variëren van $ 310 voor een modern vormgegeven toren, tot $ 5200 voor een toren in Steampunk-stijl. Maar mocht je zo’n kunstwerk binnen halen op kantoor, dan werk je wel bij een bedrijf waar de gesprekken niet bij de koffiemachine plaatsvinden, maar vooral over de machine zelf gaan.

Bron: The Creators Project, Dutch-Lab
Beeld: Pexels en Dutch-Lab