Deze week in Viva: Lara Stone!

Als kind is ze lang en dun, draagt ze een grote bril en heeft rare tanden. Niks wees er in die tijd op dat Lara Stone zou uitgroeien tot hét supermodel du jour.

Jointjes
“Ik was het lelijkste meisje van de klas en werd altijd gepest..” Als ze in de puberteit terechtkomt, wordt het Brabantse Mierlo langzamerhand te klein voor haar. Om te rebelleren draagt ze superkorte rokjes, naveltruitjes en hakken. “Alles beter dan die stomme Oilily-jurkjes. School interesseerde me al helemaal niet. In plaats daarvan hing ik maar een beetje rond, jointjes rokend.”

Bejaard
Wanneer ze op haar zestiende van de mavo wordt gestuurd, vertrekt ze naar Parijs, waar ze een contract krijgt bij modellenbureau Elite. Maar eenmaal in de lichtstad, zit niemand op Lara te wachten. Ze gaat zonder succes van casting naar casting en slijt haar dagen met slapen en feesten. Net als Lara in 2006 op het punt staat toch terug te gaan, switcht ze van Elite naar modellenbureau IMG en krijgt ze op haar tweeëntwintigste – wat bejaard is in modellenland – haar eerste grote klus bij Givenchy. 

Modellentop
En als de hoofdontwerper van Givenchy Lara een jaar later voorstelt aan de hoofdredacteur van de Franse Vogue, Carine Roitfield, schiet ze in één keer door naar de modellentop. Roitfield is onmiddellijk fan: “Met Lara draait het niet om wat ze draagt. Je ziet alleen haar. Je kunt nooit genoeg Lara hebben.” Haar adoratie voor Lara wordt pas echt duidelijk als het model in 2009 een compleet Vogue-nummer mag vullen. Tot dan toe was die eer alleen nog naar Kate Moss gegaan.

Spleetje
De modewereld ziet Lara inmiddels als de ‘it-face’. Het spleetje tussen haar tanden, waar ze vroeger zo mee werd gepest, is nu een trend in modellenland. En zo groeide een ugly duckling uit Mierlo uit tot een van de succesvolste en meest sexy modellen ter wereld.

In Viva01, die vanaf vandaag in de winkels ligt, lees je meer over waarom dit het jaar van Lara is!

Foto: Privébezit