Digitaal verliefd

Digitale knuffels, digitale zoenen, digitale seks? Digitale gesprekken voeren over de digitale foto’s die je van elkaar hebt gezien? Kan je daar verliefd van worden?

Verliefd worden op iemand die je nog nooit hebt ontmoet, het is echt mogelijk. Sterker nog, meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen heeft het wel eens gehad. In bijna 80 procent van die gevallen werd de digitale liefde uiteindelijk omgezet in een ontmoeting met de persoon in kwestie. Dit bleek uit een recent onderzoek.

Vaak bleek de verliefdheid dan terecht, want uit veel van die ontmoetingen kwam een, meestal langdurige, relatie voort. Blijkbaar kan je dus goed aanvoelen of iemand bij je past zonder hem in het echt te zien, voelen, proeven, ruiken et cetera.

Ik ben nooit digitaal verliefd geweest. Uit het onderzoek valt op dat mensen die nog nooit verliefd zijn geweest op iemand die zij nooit hebben ontmoet, zich hier ook geen voorstelling van kunnen maken.

Dat klopt in mijn geval niet. Natuurlijk hangt het er ook vanaf wat je onder verliefdheid verstaat, maar ik kan me best voorstellen dat vrouwen verliefd kunnen worden via internet. Als je maar genoeg met elkaar kletst en elkaar leert kennen waar mogelijk, zal je vanzelf een beeld van iemand vormen waar je verliefd op kunt worden.

Of dat beeld dan ook klopt moet blijken uit de eerste paar dates ;) . Want god, er kan uiteindelijk nog zo veel mis zijn met zo’n vent…

CC foto: PetroleumJelliffe