Dilemma: “Buren confronteren met gesnurk?”

Kim (32): “Mijn vriend en ik hebben een super leuke band met onze buren Fleur en Ronald. We gaan regelmatig gezellig bij elkaar op bezoek en kunnen dan uren zitten borrelen en kletsen.

Ook staan we altijd voor elkaar klaar als dat nodig is. Mijn vriend is bijvoorbeeld heel handig en heeft laatst een nieuwe vloer gelegd in hun huis. En Fleur is een echte keukenkoningin en is niet te beroerd om mij af en toe een kookles te geven. Kortom, betere buren konden wij ons niet wensen.

Maar er is één ‘klein’ minpuntje: Ronald snurkt. Héél hard. Ik weet dit omdat onze slaapkamerramen naast elkaar liggen en wij, net als Fleur en Ronald, altijd met het raam open slapen. Fleur heeft me weleens verteld dat zij met het raam dicht niet kunnen slapen en dat geldt ook voor ons. Wat moet ik nu doen? Ze vertellen dat ik nachtenlang wakker lig van het gezaag vanuit het andere raam, met het risico dat zij zich zo schuldig voelen dat ze het raam dichthouden en vervolgens zelf niet kunnen slapen?

Eerlijk gezegd denk ik dat onze vriendschap dan weleens gevaar zou kunnen lopen. Moeten we het inslikken en zo goed en zo kwaad als het gaat proberen slaap te vatten als het lawaai aanzwelt? In andere woorden: kies ik voor een goede nachtrust of voor de lieve vrede?”

Geef je mening!
Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

CC foto: näystin