Dilemma: “Een nieuwe keuken plaatsen?”

Eline (29): “Mijn vriend zegt steeds: ‘Joh, maak je niet zo druk, dan doe je toch gewoon tienduizend euro van de vraagprijs af?’ Maar ik blijf twijfelen over de keuken in m’n oude appartement nu we plannen hebben om te gaan samenwonen en ik m’n huis dus moet zien kwijt te raken.

Eigenlijk doet niks het er meer, behalve de magnetron en twee van de vier gaspitjes. Er zitten twee van die afschuwelijke bruine spoelbakken in, de deur van de kapotte inbouwkoelkast hangt uit z’n voegen… Kortom: een grote bende waar niks meer aan te redden is.

M’n appartement verkopen, is al niet zo makkelijk omdat ik in een wijk woon die niet heel gewild is. En als er dan ook nog zo’n keuken in zit…

Als ik een niet al te dure nieuwe keuken laat plaatsen, oogt het hele appartement gelijk wat beter. Bovendien kan ik dan ook weer eens normaal koken of een pizzaatje in de oven gooien in de tijd dat ik hier nog woon. Misschien duurt het nog wel een jaar of langer voor we iets gevonden hebben. Mijn vriend zegt: ‘Ga er nu geen geld meer insteken, want dat haal je er nooit meer uit.’ Maar ik denk: als mijn appartement er zo armoedig uitziet, raak ik het vast helemáál niet kwijt.”

Geef je mening!
Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

CC foto: reegmo