Dilemma: Zal ik een trio doen?

Denise (27): “Het begon allemaal op een spontaan afdelingsuitje. Mijn collega’s en ik besloten op een vrijdagavond de kroeg in te duiken. Al gauw merkte ik dat Rens, die ik nog niet zo goed kende, opvallend veel aandacht voor me had. Hij vroeg me het hemd van het lijf en vertelde zelf ook honderduit, vooral over zijn vriendin. Dat vond ik al een beetje gek, maar ik schonk er verder geen aandacht aan.

Halverwege de avond belde zijn vriendin: ze wilde weten waar we zaten. Toen ik vervolgens vroeg of zijn vriendin ook kwam, vroeg hij met een doordringende blik: ‘Wil je dat dan?’ Ik besloot daar maar geen antwoord op te geven. Bij binnenkomst begon zijn vriendin meteen opgewekt te babbelen. Wát een leuke meid, dacht ik. We stonden gezellig te kletsen en na een tijdje kwam Rens erbij staan. Ik probeerde zijn ondeugende blik te negeren, maar toen zijn vriendin even naar de wc was, zei hij: ‘Ik zal jullie wel een keer goed aan elkaar voorstellen.’ En hij trok veelbetekenend zijn wenkbrauwen op.

Ik wist precies waar hij op doelde. De rest van de avond bleef hij toespelingen maken op een ‘onderonsje’ tussen hem, zijn vriendin én mij. Ja hoor! Een trio zou ik niet snel doen en ook liever niet met een collega. Zeker niet met een collega die de naam heeft een echte losbol te zijn. Maar aan de andere kant: ik voel me, vreemd genoeg, wel erg aangetrokken tot zijn vriendin.

Zo’n trio is toch ook wel spannend. En er zal nooit iemand achter komen als wij het alle drie stilhouden. Toch? Ik twijfel nu dus. Zal ik een trio doen met mijn collega en zijn vriendin?”

Geef je mening!
Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

CC foto: guldfisken