9 rare dagelijkse dingen die succesvolle mensen doen

succes

Het is inmiddels algemeen bekend dat een goede ochtendroutine van groot belang is wanneer het gaat om succesvol te zijn. Maar wat kun je daarnaast nog doen om je ambitie te prikkelen? We hebben afgekeken bij een aantal succesvolle mensen en wat blijkt? Zij houden er een aantal rare dagelijkse gewoontes op na. 

Maar voordat we in deze bijzondere tips en tricks duiken, willen we nog even benadrukken waarom rituelen en gewoontes zo belangrijk zijn op weg naar succes. Succes valt of staat met het stellen van de juiste doelen en de kunst is om deze doelen op te breken in kleinere, haalbare stappen. Ben je er klaar voor?

Doe alles anders

Zit je vast in je creatieve bubbel? Dan helpt het om de zaken drastisch om te gooien. Eet je toetje als ontbijt, douche in de ochtend in plaats van in de avond, neem een andere route dan normaal, schrijf met links in plaats van rechts (of andersom, depends). Wanneer je bepaalde dingen anders dan anders doet, wordt ook je brein anders dan anders geprikkeld.

Een goede meid is op alles voorbereid

“Succesvolle mensen gaan door waar anderen opgeven. Ze zijn op alles voorbereid om de dag door te komen, ongeacht welke obstakels er op hun pad komen”, aldus therapeut Weena Cullins. “Zorg daarom dat je al het nodige inpakt in je tas: snacks, leesvoer, werk benodigdheden, sportkleren, avondkleding, succesvolle mensen verspillen zo min mogelijk tijd en nemen hun voordeel bij kansen waar anderen niet op voorbereid zijn.”

Praat met jezelf

Dat klinkt misschien een beetje raar, maar met jezelf in gesprek gaan heeft verschillende voordelen. “Je oefent hierbij je mentale discipline”, vertelt lifecoach Madeleine Culbertson. “Het werkt niet alleen rustgevend, het helpt je hersenen ook om de processen in je hoofd beter op een rijtje te zetten.” Klets er dus maar op los!

Spring onder de koude douche

Je kunt duizend redenen verzinnen om juist niet onder die koude douche te springen, maar dit heeft alles te maken met je eigen manier van denken. ‘Te koud’, ‘niet fijn’, ‘waarom zou ik mezelf dit aan doen?’ Stuk voor stuk allemaal beperkingen die je jezelf oplegt. Terwijl als je ervoor kiest om wel onder die koude douche te stappen, dan stap je direct uit je comfort zone, ben je de winnaar in het gevecht met jezelf en openen zich vanzelf meerdere deuren in je hersenen. Je hebt immers het eerste gevecht met jezelf vandaag al gewonnen. Lees hier meer over de magische truck van de koude douche.

Geef je zelf een pep-talk in de spiegel

Als je dan toch besluit om met jezelf in gesprek te gaan, zet dan nog een stapje extra en doe dit voor de spiegel. “Succesvolle mensen gaan vaak voor de spiegel staan om tegen zichzelf te praten. Dit voelt misschien nog raarder, maar wanneer je jezelf in de ogen aankijkt en positieve dingen zegt, kan dit groot effect hebben. Zolang je maar vaak genoeg iets zegt, ga je er vanzelf in geloven. Zeg je doelen hard op en ze worden vanzelf waarheid.”

Ga elke dag in gesprek met een vreemde

Ho ho ho, je hoeft heus niet bij het stoplicht zomaar iemand aan te spreken, maar iedere dag met een persoon die je niet zo goed kent een kopje koffie drinken, kan leiden tot verrassende nieuwe inzichten.

Schenk meer aandacht aan je kopje koffie

Het werkende leven is vaak rennen, rennen en weer doorgaan. Sta daarom extra stil bij bepaalde momentjes, zoals je kop koffie in de ochtend. “Hou je koffie vast en gebruik je zintuigen om alles, temperatuur, geur, smaak, structuur, zo goed mogelijk in je op te nemen. Dit helpt bij je focus op het huidige moment, waardoor stress en zenuwen verlaagt worden.”

Strek je rug

Een slechte houding is voor niemand goed. Wanneer je de wereld met een gestrekte rug tegemoet gaat, straal je vertrouwen en kracht uit. Je brein neemt dan vanzelf deze houding over.

Sluit je dag af met een ritueel

Succesvolle mensen get sh*t done, maar weten ook goed wanneer ze moeten ontspannen. Work hard, play hard, zeg maar. De beste manier om dit te doen? Je werkdag dagelijks afsluiten met hetzelfde ritueel: bijvoorbeeld douchen, omkleden of sporten.

Go get ‘m!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Bustle | Beeld iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.