Dit Finse eiland is verboden voor mannen

supershe island

Hoe leuk we mannen ook vinden, soms is het goed om even wat tijd zónder te spenderen. Vanaf juni kan het op het Finse ‘SuperShe Island’.

SuperShe is een sociale community van vrouwen die hunkeren naar een uitzonderlijk en gezond leven. Die community wordt nu uitgebreid met een plek, waar mannen dus niet welkom zijn. Oprichtster Kristina Roth kwam op het idee voor het eiland tijdens een roadtrip in Californië. ‘Elke keer dat er een knappe man voorbijkwam, zag je vrouwen subtiel hun make-up checken,’ vertelt ze aan de New York Post. Dat zal op SuperShe Island – dat voor de kust van Finland ligt – niet gebeuren.

Niet anti

‘Hier kunnen vrouwen zich focussen op zichzelf,’ zegt Katherine. Ze wil overigens wel duidelijk maken dat ze niet anti-mannen is, en dat heren in de toekomst misschien ook wel welkom zijn op het eiland. Maar voor nu is SuperShe een eiland waar vrouwen die hetzelfde in het leven staan, volledig tot rust kunnen komen.

Portemonnee

Wie vakantie wil vieren zonder het mannelijke geslacht, moet wel aan bepaalde eisen voldoen. Je moet al SuperShe-member zijn en je wordt van tevoren doorgelicht of je wel op het eiland past. Daarnaast is een goedgevulde portemonnee ook handig: een week op het eiland kost je namelijk maar liefst 3500 dollar.

Het Finse eiland ligt op 1,5 uur vliegen vanaf het vliegveld van Helsinki. SuperShe Island wordt in juni 2018 officieel geopend.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Fem-fem, Metrotime | Beeld iStock