Dit is de fout die bijna iedere sollicitant maakt

solliciteren

Word jij keer op keer afgewezen na een sollicitatie? En zinkt de moed je inmiddels in de schoenen omdat je oprecht niet weet waar het aan ligt? Experts onthullen de fout die bijna iedere sollicitant maakt.

Volgens experts van Career Girl Daily is er een grote fout die bijna iedereen begaat. Namelijk: vertellen waarom je de baan wil en wat jouw persoonlijke ambities zijn. Huh, is dat niet juist belangrijk? Nope, zeggen de experts. Daarbij focus je veel te veel op jezelf.

Wat dan wel?

In plaats van over je eigen ambities te praten, kun je je beter op het bedrijf richten. Doe van tevoren research naar de doelen en projecten van het bedrijf en leg uit waarom specifiek jíj daar iets aan kan toevoegen. Maak duidelijk dat jij van waarde kan zijn voor het bedrijf. “Werkgevers hebben geen tijd om na te denken over welke impact de baan op jou heeft. Natuurlijk willen ze niet dat je ongelukkig bent, maar ze zijn voornamelijk op zoek naar iemand die past in hun eigen plaatje. Voor hen is de vraag wat jij voor impact zal hebben op het bedrijf,” aldus de experts.

Bron Daily Mail | Beeld iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.