Dit is het meest vieze gedeelte van een vliegtuig

vies vliegtuig

Dat een vliegtuig niet superschoon is, snappen we heus. En omdat we zo dol zijn op reizen, zullen we onze vakantie er zeker niet voor opgeven. Maar dat dit plekje zó vies is, hadden we niet gedacht…

De website TravelMath heeft onderzoek gedaan naar het meest vieze gedeelte van het vliegtuig en wat blijkt? Het tafeltje aan de achterkant van de stoel is het viest in een vliegtuig. Jep, dat tafeltje waar jij eten vanaf eet en je bekertje water op staat. Alsof dat nog niet erg genoeg, blijkt het tafeltje niet alleen het smerigste gedeelte van het toestel, maar is het ook viezer dan alle vliegvelden. Gadver.

Een microbioloog heeft onderzoek gedaan door 26 samples te nemen op vijf verschillende vliegvelden om het vieste gedeelte te ontdekken. Er blijken zo’n 2.155 kolonievormende bacteriën op de uitklapbare tafeltjes te zitten. Dat is dubbel zo veel op de tweede vieste plek uit het rijtje: de kraan.

Goeie vlucht gewenst…

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron TravelMath | Beeld Sanoma Beeldbank