Dit is het meest vieze plekje van het openbaar vervoer

vies openbaar vervoer

Alleen de gedachte al om de palen of handvatten in de bus, tram of trein vast te pakken: bah. Maar wist je dat dat helemaal niet het meest vieze plekje in het openbaar vervoer is?

Eerlijk toegegeven: we raken het liefst niets aan in het openbaar vervoer. Maar ja, in een overvolle bus, tram of trein ontkom je er gewoon niet aan en met een wilde chauffeur heb je die handvatten soms behoorlijk hard nodig. De onderdelen die we het liefst laten voor wat het is, blijken echter helemaal niet zo vies te zijn, weet microbioloog Susan Perkins. Die palen zijn gemaakt van roestvrij staal en daardoor blijven er niet veel bacteriën in leven. Maar als die palen niet zo vies zijn, wat dan wel?

Je staat er waarschijnlijk nooit echt bij stil, maar dé broedplaats voor bacteriën in het OV is het bankje waar je regelmatig op neerploft… Volgende keer misschien toch blijven staan?
Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.
Bron PureWow | Beeld iStock