Dit weekend opent het grootste openluchtcafé ter wereld weer

BankjesCollectief

Gezelligheid ten top! Dit weekend opent namelijk het grootste openluchtcafé ter wereld weer. Voor het vierde jaar moedigt BankjesCollectief iedereen aan om de stoep als ontmoetingsplek te zien door een bankje ‘te openen’ en contact te maken met de buren.

Na drie succesvolle edities vindt er dit jaar voor het eerst een weekender plaats, en wel op 1 en 2 juli. Tijdens deze twee dagen kan iedereen zich aansluiten bij het openluchtcafé.

Via de website bankjescollectief.nl kan je een bankje aanmelden en zien waar en wat voor bankjes er al geopend worden. Want wat voor mini-buurtfeestje je viert, bepaal jezelf. Een barbecue, karaokewedstrijd of een buurtborrel? Go for it! 

BankjesCollectief is ooit gestart in Amsterdam, maar inmiddels zijn er door heel Nederland en zelfs in het buitenland veel leuke bankjes te vinden om te bezoeken. Ook dit jaar zullen er weer minstens tweehonderd bankjes openen. Dat iets simpels als ‘een bankje openen’ en iets met elkaar drinken leidt tot vriendschappen een ‘thuisgevoel’, blijkt uit een enquête onder de deelnemers van 2016. Gemiddeld ontmoet men tien nieuwe mensen en ruim de helft (52 procent) van de ‘bankjeshosts’ heeft sinds hun deelname vaker contact met de buren. 42 procent zegt dat een geopend bankje gezorgd heeft voor nieuwe, vriendschappelijke contacten en 43 procent van degenen die een bankje openden, voelt zich meer thuis in hun buurt.

Doe jij dit weekend ook mee?

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Een bericht gedeeld door VIVA (@viva_nl) op

Fotocredits Coco Plooijer