Dit zegt je handschrift over jou

handschrift

Rol je net uit een vergadering waarin je je notitieblok hebt volgekrabbeld met aantekeningen? Pak je schrijfsels erbij en kijk goed naar je handschrift. De manier waarop je schrijft, kan verrassend veel over jezelf vertellen.

Grafologie

Volgens de grafologie kun je aan de afstand tussen woorden, de grootte van de letters en de stijl hoe iemand schrijft ontzettend veel aflezen. Karaktereigenschappen, of je tobt met je gezondheid en zelfs leugens zou je kunnen achterhalen door een handschrift goed te bestuderen. Hoewel grafologie geen exacte wetenschap is, is het toch geinig om je eigen gekrabbel aan een nadere inspectie te onderwerpen. Al is het maar om te kijken of grafologen toch ergens een punt hebben.

Grootte

Als je kleine letters schrijft ben je verlegen, teruggetrokken, leergierig en werk je punctueel. Maak je grote letters? Dan ben je een extravert, uitgesproken persoon die graag in het middelpunt van de belangstelling staat en heb je veel zelfvertrouwen. Zijn jouw letters niet uitgesproken groot of klein? Dan ben je wellicht erg flexibel en pas je je makkelijk aan.

Ruimte tussen woorden

Gebruik je veel ruimte tussen woorden? Dan kun je prima alleen zijn en krijg je kriebels van grote mensenmassa’s. Staan je woorden dicht op elkaar, dan geldt het tegenovergestelde: je bent niet graag alleen en zoekt zo veel mogelijk andere mensen op.

Vorm van je letters

Wanneer je letters een beetje achterover hellen, dus naar links, ben je graag op jezelf, je houdt ervan om achter de schermen te werken en treedt niet graag op de voorgrond. Staan je letters meer naar rechts? Je bent een open persoon die open staat voor nieuwe ervaringen en vind je het fijn om nieuwe mensen te leren kennen. Wanneer je letters kaarsrecht op het papier staan ben je lekker praktisch ingesteld en laat je je niet leiden door je emoties. Maak je ronde letters? Dan ben je een creatief persoon. Letters die vooral uit rechte lijnen bestaan duiden op een agressief, intens, intelligent en nieuwsgierig karakter.

Lussen

Kijk goed naar de ‘l’ die je hebt geschreven. Als je die letter schrijft met een nauwe lus, ben je vaak streng voor jezelf, wat je regelmatig stress oplevert. Hoe wijder de lus, hoe meer relaxed en spontaan je bent.

Puntjes op de i

De plek waar je het puntje op de ‘i’ plaatst, zegt ook nogal wat. Plaats je de punt precies boven de ‘i’, dus exact waar hij hoort, dan ben je georganiseerd en heb je een groot inlevingsvermogen. Als je punt nogal ver boven de letter zweeft, heb je veel fantasie. Echte uitstellers plaatsen hun punt links van de ‘i’ en is jouw punt meer een streepje? Streng voor jezelf zijn en weinig begrip kunnen opbrengen voor mensen die niet leren van hun fouten, zijn trekjes die bij jou horen.

Handtekening

Is je handtekening netjes en kun je je naam er goed uithalen? Dan zit je waarschijnlijk lekker in je vel en heb je een gezonde hoeveelheid zelfvertrouwen. Je hebt geen reden je anders voor te doen. Zet jij een slecht leesbare krabbel? Dan hou je veel voor jezelf en ben je vaak moeilijk te doorgronden.

Leugens

Een stukje tekst dat opeens erg dicht op elkaar staat, groter of kleiner is, schreef is of op een andere manier afwijkt van de rest van het geschreven stuk tekst zou een leugen kunnen zijn.

In deze infographic vind je meer over je handschrift en wat je daaruit kunt aflezen.

Bron: pens.com 
Beeld: imgkid.com