Dit zijn de 10 beste films op Netflix

Yes, eindelijk heb je een middag/avond/hele dag vrij om lekker te Netflixen. Maar voor je het weet ben je een uur aan het zoeken naar een goeie film. Met dit lijstje is dat verleden tijd.

Op de website Internet Movie Database laten gebruikers van over de hele wereld al jaren weten wat ze van films vinden. Dit zijn de tien best gewaardeerde films die op Netflix staan.

  1. ‘The shawshank redemption’ Andy Dufresne (Tim Robbins) belandt onschuldig in de gevangenis. Daar vindt hij zijn steun en toeverlaat in de gedetineerde Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman). Intussen broedt hij op een ontsnappingsplan. Meer info? Klik hier.
  2. ‘Schindler’s list’ Tijdens de opkomst van de nazi’ronselt Oskar Schindler (Liam Neeson) in het joodse getto goedkope arbeidskrachten. Maar dan ziet hij een ‘zuivering’ met eigen ogen. Meer info? Klik hier.
  3. ‘Pulp fiction De twee dieven Honey Bunny (Amanda Plummer) en Pumpkin (Tim Roth) besluiten tijdens het ontbijt in een koffieshop de klanten van hun portefeuilles te beroven. De twee daar aanwezig criminelen Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) rekenen af met een stelletje schorem om een geheimzinnige zwarte aktetas in handen te krijgen. Wanneer hun baas Marsellus Wallace (Ving Rhames) op reis moet, belooft Vincent met tegenzin en gevaar voor eigen leven, een oogje op diens vrouw Mia (Uman Thurman) te houden. Meer info? Klik hier.
  4. ‘Fight club’ Een afgestompte yup (Edward Norton) wordt door zijn tegenpool (Brad Pitt) op sleeptouw genomen en organiseert voor lotgenoten een geheime vechtclub. Meer info? Klik hier.
  5. ‘Star Wars episode V: the empire strikes back’ Han Solo en Luke Skywalker verschansen zich op de bevroren planeet Hoth, maar de wrede Darth Vader weet ze toch weer te vinden. Meer info? Klik hier.
  6. ‘Star wars episode IV: a new hope’ Prinses Leia wordt gevangen genomen door troepen van The Empire, een tiranniek bewind dat het hele universum in zijn greep houdt. Er volgt een reddingsmissie. Meer info? Klik hier.
  7. ‘American history X’ Als neonazi Derek (Edward Norton) voor een gruwelijke moord de gevangenis indraait, komt hij daar tot inzicht dat racisme en fascisme niet de oplossing zijn. Meer info? Klik hier. 
  8. ‘The green mile Paul Edgecomb (Tom Hanks) heeft de leiding over de dodencellen van een gevangenis. De komst van een reusachtige man (John Coffey) zal het leven van het hele personeel voorgoed veranderen. Meer info? Klik hier.
  9. ‘Intouchables’ Philippe (François Cluzet) is van z’n nek af verlamd en cynisch tot op het bot. Hij verslijt begeleiders bij de vleet. Met de grote Afrikaan Driss (Omar Sy) klikt het een stuk beter. Meer info? Klik hier.
  10. ‘Back to the future’ De 17-jarige Marty McFly (Michael J. Fox) maakt met de omgebouwde DeLorean-sportauto een reis door de tijd. Hij strandt in 1955 waar hij kennismaakt met zijn ouders. Meer info? Klik hier.

Wil je nog meer kijkinspiratie? Check Superguide.nl!

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Bron Superguide