Do not disturb please: tips voor een productieve werkdag

concentratie werken

Soms heb je het gevoel dat je niet alles uit je werkdag haalt. Iedereen heeft er wel eens last van om snel afgeleid te worden op werk. Gesprekken van je collega’s, een melding op je telefoon, even het laatste nieuws checken… Je kent het wel. Soms lijkt het bijna onmogelijk om je even te focussen op werk.

Heb jij ook moeite met je te concentreren? Probeer eens deze tips!

Vermijd onderbrekingen

Onderbrekingen zijn onvermijdelijk, maar echt funest voor je concentratie. Door alle meldingen op je smartphone uit te schakelen, zal je je ongetwijfeld veel makkelijker kunnen focussen op de taak. Gebruik bijvoorbeeld de ‘niet storen’-functie. En kies vaste tijdstippen waarop je even een break neemt.

Ga ergens anders werken

Heb je een belangrijke deadline, maar kan je op kantoor niet goed doorwerken zonder gestoord te worden? Probeer dan, als het kan, een ander plekje op te zoeken. Bijvoorbeeld in een koffiebar, co-working locatie of gewoon thuis. De verandering van omgeving zal je goed doen!

Zet je koptelefoon op

Moét je aanwezig zijn op kantoor? Zet dan je koptelefoon op. De koptelefoon vormt al een barrière voor andere om je aan te spreken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock
Elle (19) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar mooie tijdschriften voor aan haar muur.