Geen zin meer in seks met je partner? Probeer deze tips eens

Als je al wat langer in een relatie zit, is het op zich normaal dat je niet meer elke avond de kleren van zijn lijf wilt rukken. Of iedere week. Of iedere twee weken. Want je bent druk, hebt verantwoordelijkheden, een sociaal leven, hobby’s, misschien wel kinderen, en als je dan allejezus ook nog seks moet hebben… Deze tips brengen some sexy back (yeah).

 1. Gedraag je als een tiener
  Klinkt raar, maar werkt wel. Het is voor een avond even verboden te denken aan alle verplichtingen die je in het dagelijks leven nu wel hebt, en die je vroeger als tiener nog niet had. Zet dus een stop op die gedachten, en reserveer twee stoelen op de achterste rij van de bioscoop.
 2. Speak up

  Misschien heb je het zelf niet door, maar er zullen vast momenten zijn waarop je je partner hartstikke aantrekkelijk of sexy vindt, maar dat niet tegen hem zegt. Doe dat wél. Want als jij het zegt, heb je grote kans dat hij die momenten ook naar jou uit gaat spreken, en dat gaat zéker helpen tussen de lakens.
 3. Spannend boekje
  In plaats van een filmpje met pompende mannen en gillende vrouwen (want hoe aantrekkelijk is dat nou echt?), kun je ook een stomende scène uit een boek aan hem voorlezen. Dat is intiemer dan je denkt, en daardoor hartstikke spannend. En wedden dat hij dat zeer kan waarderen?
 4. Raak hem aan
  En daarmee bedoelen we: juíst op de momenten dat je niet uit bent op seks. Verliefde mensen hebben de neiging om elkaar steeds even aan te raken, en dat zorgt voor verbinding. Het gaat dus om de kleine momenten, raak bijvoorbeeld even zijn arm aan als je iets vertelt.
 5. Weekendje weg
  Helpt het allemaal niet? Boek dan snel twee nachtjes buiten de deur. Zo móet je de boel de boel wel laten, en kun je je echt weer even op elkaar focussen. Vaak komt dan de zin vanzelf wel weer. Misschien niet meteen de eerste nacht, als je slaapgebrek hebt, maar de tweede nacht zullen jullie dat vast goedmaken.
Bron: Famme| Beeld: iStock

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«