Doe een dutje achter je bureau in deze draagbare sleepingpod

Sleepingpod

De ene dag schud je aan de lopende band goede ideeën uit je mouw, de andere dag ben je niet vooruit te branden en zou je het liefst even een dutje doen om je energielevel weer op peil te brengen. Speciaal voor de dagen in de tweede categorie ontwikkelde studente Eden Lew deze sleepingpod met de naam Nutshell, waarin je je even kan terug trekken.

Cocon

De Nutshell draag je als een soort rugzak. Als je kakelende collega’s je teveel worden, trek je het hele zwikkie over je hoofd, zodat er een soort cocon ontstaat. Hierin kun je even een kleine pauze nemen, rustig lunchen of even slapen. Bij de Nutshell hoort ook een app, waarmee je naar rustige muziek of meditatieprogramma’s luistert. Zo leer je meteen hoe je een productieve pauze neemt.

Prototypes

Deze Nutshell is een prototype. Of ze daadwerkelijk in productie worden genomen kan de ontwerper Eden Lew, studente aan de School of Visual Arts in New York, nog niet met zekerheid zeggen. Meer info over de Nutshell vind je op de website van Eden Lew.

Lekker slapen op je werk?

Even een dutje kunnen doen op je werk blijkt iets wat leeft op de werkvloer. Eerder schreven we al over de draagbare matras uit Japan, de Ostrich Pillow en de nap pods van Google waarin medewerkers even kunnen bijtanken. Heb jij weleens behoefte aan een power nap terwijl je op je werk bent? En zou je je dan terugtrekken in zo’n cocon, kussen of slaapruimte?

Eden_Nutshell_Large2 Eden_Nutshell_Large5 Eden_Nutshell_Large6 (1) Eden_Nutshell_Large8_2483

Bron: School of Visual Arts
Foto’s: Eden Lew