Don’t say my name: Monica Lewinsky overwoog naam te veranderen na Clinton-affaire

monica lewinsky

Ze werd wereldwijd bekend als ‘de minnares van Bill Clinton.’ En terwijl hij mocht blijven zitten op zijn presidentszetel, kon Monica Lewinsky nergens een baan krijgen. Ze overwoog daarom haar naam te veranderen.

Hello, I’m Monica Lewinsky

‘Toen ik maar geen baan kon vinden, had ik niet het gevoel dat ik voor mezelf kon zorgen of dat ik de enige richting in mijn leven had,’ vertelt de nu 45-jarige Lewinsky aan Last Week Tonight. Toch besloot ze uiteindelijk om haar eigen naam te houden. ‘Uit principe, denk ik. Bill Clinton hoefde zijn naam ook niet te veranderen. Niemand heeft hem ooit gevraagd of hij vond dat hij zijn naam moest veranderen, dus ik vond het uiteindelijk een belangrijk signaal om het niet te doen.’

Trots

Hoewel ze zegt niet trots te zijn op sommige keuzes die ze in haar leven gemaakt heeft, is Lewinsky wel trots op de persoon die ze is. ‘Hoe moeilijk het soms ook was om deze achternaam te hebben, alle pijn te hebben moeten doorstaan en te beseffen wat het voor mijn familie betekende om dezelfde achternaam te hebben, ik ben blij dat ik hem niet veranderd heb.’

Monica Lewinsky zet zich momenteel in voor public shaming. Om die reden was ze te gast bij John Oliver. Bekijk haar interview – voorzien van een vleugje humor – hieronder (vanaf minuut 15)

 

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA banner

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.