Een beetje overdreven…

Loop ik daarnet de toiletten in, zie ik een poster op de spiegel boven de kraan. Over hoe je je handen moet wassen. Nu heb ik altijd mijn mobiel bij me (hoezo hygiënisch), dus heb ik een foto gemaakt:

Klik voor een leesbare versie
<– Lees ‘m maar ‘ns (als je erop klikt,
zie je grote variant van de foto).

Het gaat weer over de Mexicaanse
Griep (MG). Tja, die griep…
.
.
.
.
.

Ik geef toe: geïnteresseerd het MG-nieuws volgen, doe ik allerminst.
Wel hoor ik er af en toe iets over:

* De ene week dat het erger is dan gedacht, de andere dat het meevalt.
* Dat die zanger met de blonde haren de MG heeft (had) (hoe heet ie nou, Tommie Bergen?).
* Dat vooral vrouwen van 20-35 er gevoelig voor zijn (conspiracy theory: stel ze willen een continent laten uitsterven, dan is zo’n virus wel handig; de vruchtbare vrouwen eruit knikkeren).
* Dat iemand eraan is overleden, een tiener, “maar die was ook al ziek” (Oef; :( het zal je kind maar zijn over wie zo laconiek gesproken wordt).
* Dat je desinfect (zeepvoorzonderwater) moet kopen – en gebruiken.

Wie overdrijft er nu?
Welnu. Die desinfectmeuk gebruik ik als lichtlastvansmetvreesdeerne al jaren. Sporten en gezond eten: doe ik ook, scheelt vast. En voor de rest denk ik er weinig over na. Het blijft afwachten.

Hoewel, ik reageer nog iets geërgerder dan anders als mensen niezen zonder een hand een elleboog voor de mond. Dat laatste doe ik tegenwoordig ook, maar deed ik dat niet ook al pre-MG?

Toch: is én je handen wassen én desinfect gebruiken én zo’n poster in een pand vol volwassenen niet een béétje overdreven? Of overdrijf ik ‘met nuchter zijn’?

PS Mooiste MG-quote las ik net op Twitter, tweet van Corrie: “…als je twijfelt of je weeën had, dan had je ze niet, en dat geldt ook voor mexicaanse griep’”.

Overigens denk ik dat de maker er spontaan gestrest van raakte, dit n.a.v. collega Aukjes opmerking: “Er staat twee keer ’4′ op.” En Corrie, n.a.v. mijn foto: “bij 4 moet je de kraan laten lopen… tot wanneer dan? :)

CC foto: Sheila’s (Illustratie: bij mij onbekend.)