Een fijne werkdag begint in je bed

werkdag

Ontspannen opstaan kan je hele werkdag positief beïnvloeden. Nog voordat je voeten de vloer raken, kun je deze kleine dingen doen om uiteindelijk relaxter en energieker naar je werk te gaan. 

Sta op met natuurlijk licht

Toen je nog student was en nachten doorhaalde om daarna een gat in de dag te slapen, was het hebben van verduisterende gordijnen het summum van geluk. Maar nu je een stuk vroeger moet opstaan, zijn gordijnen die een beetje licht doorlaten een beter idee. Omdat de ochtendschemering hier doorheen valt, word je geleidelijk en meer ontspannen wakker. Schemert het nog niet als jij wakker moet worden? Koop dan een wake-up light, die bijna ieder elektronicamerk in z’n collectie heeft.

Kies een wekker met natuurgeluiden

Tjirpende vogels of een ruisend beekje: je wordt er een stuk fijner wakker van dan van zo’n harde ringtone die je je bed uit blaast. Zet wel het geluid hard genoeg, zodat je er niet doorheen slaapt. Download een wekker-app met natuurlijkgeluiden, bijvoorbeeld de gratis apps ‘Deep Relax’ voor iPhone en ‘Sounds Relax and Sleep’ voor Android. Of ga voor onderstaande Tweet-wekker die je wakker maakt met vogelgeluiden.

Tweetwekker Tweet wekker € 59,95

Drink een glas water

Na een nacht slapen kan je lichaam wat uitgedroogd zijn. Hierdoor kun je je slaperig blijven voelen. Zet daarom een glas water naast je bed en drink ‘m leeg als je wakker wordt. Al na een paar minuten voel je je alerter en heb je minder moeite om uit bed te komen.

Prikkel je brein

Lees, terwijl je nog in bed ligt, alvast het nieuws of zet het journaal aan. Hierdoor prikkel je je brein met nieuwe informatie en gaat het vanzelf kriebelen om uit bed te stappen en aan het werk te gaan.

Kun je meer tips gebruiken voor een effectieve ochtendroutine? Je vindt ze hier.

Beeld: iStock