Een georganiseerde partner is goed voor je carrière

Georganiseerde partner goed voor carriere

Slingert je lief z’n troep door het hele huis, laat hij/zij z’n afwas stinken op het aanrecht en is jullie financiële administratie één groot drama? Mocht je torenhoge ambities hebben, dan zou je partner je carrière geen goed kunnen doen. Het blijkt namelijk dat het hebben van een georganiseerde partner de kans vergroot dat jij meer succes hebt op je werk.

Onderzoek

Het verband tussen het hebben van meer succes op je werk en het hebben van georganiseerde vriend/vriendin kwam naar voren tijdens het onderzoek van twee psychologen aan de Washington University. Ze keken naar data van 4544 heteroseksuele stellen tussen 2005 en 2009. De mensen die het meest salarisverhoging kregen of hogerop klommen, werden gezien als succesvolle werknemers. Deze personen beschreven hun partner het vaakst als nauwgezet, in plaats van open, extravert, vriendelijk of neurotisch waar ook uit gekozen kon worden.

Rust, regelmaat, reinheid

Volgens de onderzoekers is deze relatie te verklaren doordat georganiseerde mensen hun zaakjes vaak op orde hebben. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de administratie is gedaan, het huis redelijk netjes is en kleine klusjes zijn opgeknapt. Hierdoor blijft er voor hun vriend/vriendin vaak tijd, ruimte en energie over om te besteden aan hun werk.

Exit rondslingerde sokken

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat koppels die een duidelijk taakverdeling hebben in huishoudelijke taken, zoals koken en afwassen een hoger inkomen hebben. Ook blijkt dat mensen met een georganiseerde vriend/vriendin gelukkiger zijn in hun relatie en meer voldoening uit hun werk halen. Dus moedigt je lover je carrière aan? Dan helpt hij/zij mee de boel netjes en overzichtelijk te houden!

Merk jij dat je meer aandacht aan je werk kan geven, wanneer je een lover hebt van het georganiseerde soort? Deel het hier.

Bron: nrc.nl
Foto: Pexels