Een gezonde burger (+ recept)

Af en toe ga ik graag even naar een fastfoodrestaurant voor zo’n lekkere, ongezonde snack. Maar meestal heeft een gezonde hap meer mijn voorkeur. En dan is het toch best een goed idee om zelf je eigen broodje samen te stellen.

Zo heb ik een periode gehad dat ik bijna dagelijks mijn eigen clubsandwich samenstelde en een periode waarin ik experimenteerde met ingrediënten voor op een tosti. Nu is het tijd voor een nieuw soort broodje…. met een burger! Daar zijn genoeg combi’s mee mogelijk. Ik weet al met welk broodje ik ga beginnen…

Kipburger met avocado & bacon

Wat heb je nodig (voor 2 broodjes)?

  • Mosterd
  • Mayonaise
  • 2 kipburgers
  • 2 Italiaanse bollen
  • Een aantal blaadjes sla
  • 6 plakken tomaat
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 plakken cheddar
  • 4 plakken bacon
  • 1 avocado, ontpit, in plakken

Hoe maak je het?
Voor het sausje meng je (na eigen smaak) mosterd met mayonaise. Verdeel de  sla, tomaat en rode ui over de broodjes. Verhit wat olie in je pan en bak de kipburgers ongeveer vijf minuten per kant mooi goudbruin. Leg de cheddar de laatste twee minuten op de burgers om te smelten. Bak intussen de bacon knapperig. Leg de burgers op het brood, dan de bacon en avocado en vervolgens het sausje!

Guten Appetit!

PS: Op de foto dus een voorbeeld van een fastfood-burger en niet van het recept :)

CC foto: Marshall Astor