Een jaar lang op wereldreis? Zo doe je het

Altijd al gedroomd van een reis door Azië? Of wil je toch liever leren surfen in Australië? Zonder twijfel mooie dingen om naar uit te kijken. Mits je er je hele leven voor gespaard hebt, ouders hebt die loaded zijn of influencer bent. Althans, dat denken we vaak. Volgens ‘De Reismeisjes’ van Metro Holland is het echter makkelijker dan gedacht.

Ook zonder rijke ouders of een enorme fanbase op social media is een jaar naar het buitenland vertrekken prima mogelijk. Zolang je maar weet wat je ervoor moet doen. Uiteraard is sparen wel een essentieel iets. Al hoef je daarvoor heus niet je hele leven alle leuke uitjes, etentjes en andere vakanties van je af te slaan. Wel moet je in ieder geval wat geld hebben om je eerste vlucht en hotel, appartement of Airbnb te kunnen bekostigen. Zorg dus dat je in ieder geval een leuk bedrag opzij hebt gezet, waar je de eerste weken van kunt leven. En wanneer jij hier vroeg genoeg mee begint, hoef je ook niet in één keer een enorm bedrag weg te zetten.

Werken op vakantie

Daarnaast kun je natuurlijk ook bijklussen in het land van bestemming. Zo kun je, mits je in de online branche werkt en er goede wifi is, als freelancer aan de slag gaan. Hiervoor maakt het namelijk niet uit waar je je ter wereld begeeft, zolang je je werk maar voor de deadline inlevert. Ook kun je wanneer je naar Australië of Nieuw-Zeeland gaat een werk- en vakantievisum aanvragen. Werken in een leuke bar aan het strand of bij dat ene surftentje met die good looking guys? Allemaal mogelijk. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om via platforms als Workaway.info voor eten en onderdak te werken. Genoeg opties dus.

Budget

Een wereldreis is zo duur als dat je ‘m zelf maakt. Ben je van plan als een echte luxepoes alleen maar in mooie resorts te slapen en in chique eettentjes te dineren? Tsja, dan gaat het je inderdaad flink wat geld kosten. Maar wil je het allemaal zo goedkoop mogelijk houden, dan is dat tegenwoordig geen opgave meer. Via verschillende sites kun je de goedkoopste tickets en de voordeligste verblijfplaatsen scoren. Wees hierin wel een beetje flexibel. Zo ga je gegarandeerd vluchttijden krijgen waar je wellicht niet heel blij mee bent, en zal ook je verblijfplaats niet te vergelijken zijn met het W Hotel in Amsterdam. Maar hé, zo kun jij wel een jaar lang de wereld te zien. En da’s natuurlijk wat je wil!

Bron: Metro Holland | Beeld: iStock