Bizar: bij deze maatschappij vlieg je voor een paar tientjes naar New York

Virtueel vliegen

Wil je de komende zomer wel weg, maar zit je budget wise iets aan de krappe kant? Jammer dan dat je niet in Japan woont. Het Japanse First Airlines biedt namelijk business class-vluchten aan naar New York, Parijs, Rome en Hawaï voor 38 tot 45 euro. Oh, je komt alleen nooit op plek van bestemming aan. Het gaat namelijk om virtuele vluchten.

Waarom je in godsnaam geld zou betalen om twee uur in een stoel te zitten zonder zelfs maar op te stijgen? Da’s de vraag. Het Japanse bedrijf biedt deze vluchten speciaal aan voor reizigers met een beperkt budget. Het zou voor hen een mogelijkheid zijn om luxe te reizen. De stoelen komen namelijk uit de business- en first class van een Airbus-toestel. De passagiers krijgen een luxe viergangendiner voorgeschoteld, en de omgevingsgeluiden van een vliegtuigcabine worden gesimuleerd. Zelfs de veiligheidsinstructies worden je voor vertrek door de strot geduwd.

De virtual realitybril geeft een 360 graden-beleving van de plek van bestemming en dat zou ervoor moeten zorgen dat je twee uur later toch een beetje het gevoel hebt dat je op vakantie bent geweest. Maar of je ook uitgerust bent..?

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron HLN | Beeld iStock
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.