De eerste masterclassdag van VIVA400 Visionista’s: zo ging het eraan toe

VIVA400 lanceert dit jaar VIVA400 Visionista’s: de springplank voor aanstormend talent. Honderden vrouwen gaven zich op voor het masterclassprogramma, waarvan er dertig werden geselecteerd die op donderdag 8 juni de eerste masterclassdag mochten bijwonen. Een recap van deze inspirerende dag.

Foto’s Jessica Brouwer

Donderdag 8 juni, 9.00 uur. Vanaf station Hoofddorp werden de vrouwen opgehaald door de knappe Renault-chauffeurs, die hen naar restaurant Den Burgh brachten. Daar werden de vrouwen welkom geheten door dagvoorzitter Sanny Verhoeven. Vervolgens ging het panelgesprek van start. VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen, Hella Huizinga van My Greatest Party en Sofie Rockland van 210th praatten en discussieerden over zaken als netwerken, personal branding en leiderschap en gaven tips hoe de vrouwen kunnen bereiken wat ze willen.

De vrouwen arriveren bij restaurant Den Burgh in Hoofddorp.
Sanny Verhoeven en Hella Huizinga tijdens het panelgesprek.
Sofie Rockland en Debby Gerritsen tijdens het panelgesprek.

De eerste masterclass werd gegeven door Nathalie Mangelaars van PitchQueen. Zij gaf de vrouwen tips en tricks, zodat de pitch die zij later op de dag aan de jury gaan geven, zo goed mogelijk verloopt. Nathalie legt uit hoe je iets onthoudt, wat de structuur van een goede pitch is en hoe je je verhaal goed kan brengen.

Nathalie Mangelaars van PitchQueen geeft tips en tricks over pitchen.
Tijdens de masterclass pitchen.

Na de eerste masterclass was het tijd voor lunch! Tijdens de lunch grepen de geselecteerde vrouwen hun kans om de geleerde tips voor een goeie pitch nog even goed te oefenen.

Lunchtijd!
VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen en dagvoorzitter Sanny Verhoeven.

De dertig geselecteerde vrouwen krijgen ’s middags de kans hun droom te pitchen aan de jury.

Tijd voor de pitches.
Alle vrouwen proberen de tips die ze eerder op de dag van Nathalie Mangelaars hebben gekregen, mee te nemen in hun pitch.
Drie VIVA400 Visionista’s tijdens de pitches.

Na de pitches gaven Marlene de Koning en Hester Eggink van LinkedIn een masterclass over het platform en hoe je jezelf daar zo goed mogelijk op kunt laten zien. Vervolgens gaf Eeke Olijve-van den Brink van ABN AMRO MeesPierson een masterclass over leiderschap. Ondertussen werd er door de jury besloten welke tien vrouwen er geselecteerd werden voor het vervolg van het masterclassprogramma ‘La route du succés’. Aan het einde van de dag maakte Sanny Verhoeven bekend welke tien vrouwen er geselecteerd zijn en mee mogen naar Parijs om twee dagen masterclasses te volgen. Uiteindelijk zullen er drie vrouwen een personal coaching traject volgen, om zich klaar te maken voor de finale op donderdag 23 november. Dan zal, tijdens de VIVA400 awards, de VIVA400 Visionista 2017 bekendgemaakt worden.

De dertig vrouwen die donderdag 8 juni bij de eerste masterclassdag van VIVA400 Visionista’s aanwezig waren.
Deze tien toppers gaan op 6 en 7 juli mee naar Parijs!

Lees ook: 

VIVA400 Visionista’s: deze 10 vrouwen zijn geselecteerd voor ‘La route du succes’ naar Parijs!