Elke maand 10.000 euro. Wat doe jij?

Je baan opzeggen, Nederland verlaten, een nieuw huis of gewoon rustig doorleven?


Relaxed doorleven en veel shoppen
We vroegen jou wat jij zou doen met een leven lang €10.000 per maand. En wat blijkt? Minder dan een kwart van de mensen (23%) zou hun baan opzeggen en Nederland verlaten. 25% van de vrouwen zou nu een nieuwe woning nemen en later een vakantiehuisje. Zelf ga ik met de grote massa mee in deze poll. 50% heeft namelijk gestemd op relaxed doorleven en veel shoppen, en welke vrouw wil dit nu niet?

Zelfkastijding
Het is misschien een vorm van zelfkastijding, maar ik kan urenlang rondsurfen op vakantiesites en helemaal uitzoeken waar ik heen wil, voor hoe lang ik zou gaan en wat het gaat kosten.  Of op de duurdere webwinkels kijken welke kleding ik graag zou willen kopen. Helaas laat mijn bankrekening dit niet toe. Regelmatig bedenk ik me hoe heerlijk het zou zijn om niet afhankelijk te zijn van geld. Om gewoon alles te kunnen doen wat ik zou willen.

Een lekker luxe leven

De Staatsloterij heeft nu een unieke prijs die je kunt winnen tijdens de Koninginnedagtrekking op 30 april, namelijk elke maand €10.000 voor de rest van je leven. Zo ben je de rest van je leven verzekerd van een lekker luxe leven zonder dat je hele gekke dingen gaat doen.

Witte stranden

Als ik er alleen al aan denk dat ik zo’n geldbedrag kan winnen, heb ik het in mijn hoofd al bijna uitgegeven. Als eerste zou ik een vakantie boeken naar een ver oord. Nieuwe plekken ontdekken en lekker relaxen op het strand. De maand daarna zou ik een bescheiden autootje kopen en hier en daar nog wat shoppen.

Geld moet rollen
Ook zou ik mijn vrienden en familie blij maken. Elke maand iemand anders. Wat een fijne gedachte is dat. Je ziet het dus, bij mij zou dat geld zeker rollen. Dit staat behoorlijk in contrast met het inkomen dat ik nu heb.  Maar als ik ooit een geldbedrag win weet ik het des te meer te waarderen.

Wat zou jij doen?
Ik zou dus wel raad weten met het geld, dat lijkt me duidelijk. Hoe zou jij het geld uitgeven?

Beeld: Staatsloterij