Elmervrouw

Elmervrouw leest vaak Viva, door een verwijzing in het blad is ze op de website terecht gekomen. Op het forum bekeek ze in het begin vooral reacties van anderen maar toen er een topic over multiculturele relaties geopend werd, besloot ze te reageren. Haar kinderen zijn door haar Irakese ex-vriend ontvoerd en daar heeft ze veel over geschreven op het forum. Het is duidelijk dat de forummers haar een warm hart toe dragen want ze is uitgeroepen tot forummer van de maand.

Forumnaam: Elmervrouw
Naam: Marian van Zon
Beroep: Zit momenteel in een re-integratie traject.
Relatie: Getrouwd sinds december 2003.
Favoriete pijler: Relaties
Forumt sinds: ongeveer 2/3 jaar

kinderenforummer.jpg

Wat zijn de plus- en minpunten aan het forum? Ik vind het Viva-forum een leuk en actief forum. Ik ben er ongeveer 2 uur per dag te vinden. Er schrijven veel leuke mensen op het forum. Ik heb er zelfs virtuele vriendschappen aan over gehouden. Van het nieuwe forum ben ik iets minder gecharmeerd. Die is jammer genoeg trager. Het duurt een tijdje voordat de afbeeldingen geladen zijn.

In welk topic ben je het meest te vinden?
‘Oogkleppen, wazen, BeenThereDoneThats en tranen’. In dat topic reageren vrouwen die een relatie met een man hebben of hebben gehad die hen slecht behandelt. Ik herken veel dingen die vrouwen daar schrijven. Ik schrijf trouwens niet heel actief in dat forum omdat ik niet teveel dingen uit mijn verleden wil oprakelen, ik lees vooral de reacties.

Heb je wel eens een forummer ontmoet?
Nee, zoiets durf ik eerlijk gezegd nog niet, in de toekomst vast wel. Een beetje vreemd misschien, want veel bezoekers van het forum hebben mij wel gezien. Ik ben namelijk drie keer op televisie geweest bij ‘Vermist’ en ik heb een boek geschreven: ‘Gezocht: mijn kinderen’.

Mooiste forummoment?
De steun die ik krijg van forummers vind ik heel bijzonder. Ik probeer mijn leven op dit moment weer inhoud te geven omdat ik van het ene op het andere moment mijn kinderen ben kwijtgeraakt. Dat heeft mij echt wakker geschud, ik ben bezig met een grondige heroriëntatie van mijn leven. De meelevende reacties van lezeressen vind ik heel bijzonder. Ik voel mij door bezoekers van het forum gezien en gehoord.

Weleens aanvaringen gehad met andere forummers?
Een aanvaring is een groot woord. Maar ik heb wel eens wat reacties over mij heen gekregen bij het topic over multiculturele relaties. Omdat ik slechte ervaringen daarmee heb reageer ik soms in de ogen van andere forummers negatief. Maar ik geef niet een uitgesproken mening hoor, ik breng het wel wat genuanceerder.

Welke forummer is jouw favoriet?
Op het moment Dubiootje en Iseo. Ze schrijven beide veel in het topic: ‘Oogkleppen, wazen, BeenThereDoneThats en tranen’. Ik vind hun reacties erg wijs. Wat ik ook heel bijzonder vind is dat Iseo mede dankzij een topic wat ik geopend heb, weer is gaan studeren.