Erotisch Kapitaal

Het tijdschrift Opzij had  9 februari uitgeroepen tot Dag van het Erotisch Kapitaal. De dag waarop vrouwen hun vrouwelijke kant mogen laten zien.

Matchende nagels, oh yeah
Omdat je ook best hogerop kunt komen wanneer je je niet kleedt als een man van middelbare leeftijd met een fascinatie voor mosgroene maatpakken.

Oud nieuws, mensen. Oud nieuws. Want de machtigste vrouw van Nederland, Neelie Kroes, draagt de meest kittige pakjes. En zorgt er altijd voor dat haar nagels keurig matchen met haar kokerrok.

Borsten in het blikveld
Ergens snap ik heus wel dat het belangrijk is om aan te stippen dat vrouwen, net als mannen, alles moeten kunnen dragen, zonder dat daardoor hun gezag wordt ondermijnd. Ben ik het helemaal mee eens. Maar om er nou meteen een dag van te maken?

Ik loop heel veel op hakken, heb mijn nagels in de meest hoerige kleuren gelakt en heb regelmatig een decollete dat zo diep is dat mijn disgenoten er borrelnoten in kunnen gooien. Maar heb ik daar ooit problemen door gekregen? Heb ik ooit een baan niet gekregen omdat mijn borsten in het blikveld zaten?

Ik leg je de truc uit
Nee, en weet je waarom? Allereerst omdat ik van die a-typische banen heb, maar b: ook omdat ik mijn vrouwelijke buitenkant gewoon combineer met een zeer mannelijke binnenkant.

Als je met een peilloos diep decollete een heel kittig verhaaltje houdt vol met kreetjes en gilletjes en anekdotes over eenhoorns en regenbogen: ja, dan krijg je niks voor elkaar. Je bent niet Sandy uit Grease, voor crying out loud. Als je dat decollete gewoon combineert met een stevig gesprek over de schorsing van Alberto Contador, is er niks aan de hand.

Dit is mijn theorie. Ik zeg niet dattie altijd werkt. Maar bij mij wel. Maar echt.

Dus: dress like a woman, talk like a man. Niks aan de hand. Dan kun je met je erotisch kapitaal wapperen tot je slipje op de grond ligt.

En ik had helemaal geen speciale feestdag nodig om daarachter te komen.

CC Foto: C.P. Storm