Facebook treft maatregel tegen gebruikers die te veel berichten plaatsen

We kennen ze allemaal; van die Facebookvrienden die een tikkeltje té enthousiast met hun timeline omspringen. Ieder wissewasje wordt uitgebreid op Facebook gedeeld, van het boodschappen doen tot een dagje naar opa en oma. Tot voor kort moest je gewoon heel snel door scrollen, maar er komt een oplossing voor. Want Facebook gaat binnenkort berichten van mensen die onnodig te veel plaatsen verbergen.

Informatieve timeline

Het doel van Facebook is dat ze de timeline van haar gebruikers informatiever wil maken. De berichten die je te zien zult gaan krijgen na het invoeren van dit nieuwe beleid, zullen dan ook van een ‘hogere kwaliteit’ zijn.

Grootschalig onderzoek

De reden voor het invoeren van deze maatregel is een grootschalig onderzoek wat Facebook recent heeft uitgevoerd. Hieruit kwam naar voren dat er een kleine groep gebruikers is die ‘routinematig in grote hoeveelheden publieke berichten deelt’. Ook bleek dat de berichten die door deze gebruikers gedeeld werden, vaak van lage kwaliteit zijn.

Geen invloed

Dit nieuwe beleid zal alleen gelden voor links naar artikelen of domeinen. Foto’s, video’s, check-ins, statussen en pagina’s zullen dus niet beïnvloed worden. Wij zijn erg benieuwd hoe onze timeline er binnenkort uit zal gaan zien!

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.
Bron Independent, LINDA.nieuws