Over falen en fantasie: J.K. Rowling

In deze grappige, heftige en inspirerende Harvard-speech vertelt schrijfster J.K. Rowling over het belang van falen en fantasie. Falen, omdat het alles weghaalt wat niet essentieel is en wat je tegenhoudt om te bereiken wat je echt wilt bereiken. En fantasie, niet omdat verhaaltjes voor het slapen gaan zo belangrijk zijn (hoewel ze dat ook zijn), maar omdat het de basis is voor alle vernieuwing en innovatie. Maar vooral omdat fantasie ons in staat stelt mee te voelen met mensen die niet dezelfde ervaringen hebben gehad in het leven als wijzelf. En hoe belangrijk dàt is, moet je zelf maar horen. Luister, lach, huiver en doe iets.

“We do not need magic to transform the world. We carry all the power we need inside ourselves already. We have the power to imagine better.”

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Op Facebook.com/VIVAwerk geven Nederlandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en trics, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen op jouw weg naar succes.