Jouw fashion statement maandag op kantoor

Beloofd: komende maandagochtend sta jij niet in paniek in je shapewear voor de spiegel met een drie meter hoge stapel kleren voor je neus en niets om aan te trekken. Nee, jij maakt een stunning fashion statement op kantoor met deze how-to-wear-tips.

1. Klassiek
Verreweg de makkelijkste, maar ook al snel de saaiste look. Om dat te voorkomen is er maar één simpele aanwijzing voor de klassieke outfit: draag er een statement piece bij. Gekke schoenen, een waanzinnige tas, één knoeperd van een sieraad.

2. Casual office
Ideaal, de ik-kan-jeans-naar-mijn-werk-dragen-look. Heel veelzijdig ook. Belangrijk: hakken aan en een vrouwelijk bloesje of een jasje erbij. En immer een mooie werktas.

3. Nonchalant chic
Perfect voor de fashion minded onder ons die doen alsof het ze eigenlijk geen reet kan schelen. Maar een getraind oog weet wel beter. Combineer contrasterende stijlen, pasvormen (losvallend met strak bijvoorbeeld) en looks (vrouwelijk vs mannelijk). Een paar hakken, brogues of oxfords erbij en klaar.

4. Glamourous
Voor alle sexy vrouwen die in stijl heersen – of je nou de baas bent of niet. Lipstick, eenzame hakhoogtes en outfits waarmee je zo door kan naar een feestje. Topstukken: posh heels, merkhorloges, echt gouden sieraden en een vette clutch. If you have it, flaunt it.

5. Creatief & sophisticated
Deze stijl vergt een beetje oefening. Daar heb je dus mooi dit weekend voor. Experimenteer en heb vooral lol. Draag in elk geval een statement piece, mix kleuren, prints en stijlen. Bijvoorbeeld een sportief sweatshirt met een kokerrok. Draag een hoed, leer met een pak, blingbling. It’s about styling and having fun.

6. Vrouwelijke eenvoud
Voor als je van zwierige rokken en jurken houdt en van minimale opsmuk. Tip: let op de lengte. Kniehoogte of net over de knie is key, riempje om je middel en een mooi jasje of vestje. Maak je stijl af met hakken of ballerina’s. Keep it simpel.

7. Edgy
Niet voor watjes, deze stijl. Dit is voor de meer creatieve jobs en informele werkvloeren: boots, leer, oversized T-shirts, denim jackets, nail-art, sneakers. Je bent wel nog steeds aan het werk, dus houd het een beetje binnen de perken.

office-wear-edgy-style

Bron: the fashiontag

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Op Facebook.com/VIVAwerk geven Nederlandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en trics, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen op jouw weg naar succes.