Fietsen, lopen & cava drinken in Catalonië

5 dagen Catalonië vanaf € 295 per persoon

Spanje, maar dan 100% anders dan dat je gewend bent. Voor vijf dagen waan je je een local, terwijl je langs wijngaarden fietst of te paard de boel verkent. Je slaapt in een herberg en een hotel Rural en uiteraard kun je er cava nippen als de beste.

Catalonië?
Denk Barcelona, maar dan achterland, vlak bij de wijnstreek Conca Barberà. Weg van de gebaande paden, boordevol verborgen plekken en gezellige locals. Wat kom je er zoal tegen? Stokoude wijnhoeves omringd met cipressen, Middeleeuwse stadjes, bergen, cava en kloosters.

Van hot naar her
Je slaapt de eerste twee nachten in de sfeervolle stadsherberg Fonda Cal Blasi Montblanc. Vanuit daar maak je een fietstocht naar de Romaans-Gotische Cisterciënzer klooster El Poblet. Na twee dagen wordt je bagage vervoerd, terwijl je naar het volgende hotel fietst. Er wacht je een pittige klim naar de rand van het Montblanc-plateau. Daarna raas je 400 m naar beneden richting het dorpje Vilardida. Daar ben je twee dagen te gast in het sfeervolle hotel Rural Les Vinyes. Hier vind je een restaurant, een kleine spa in de catacomben en een paardenstal. Daar kun je nog een dagje paardrijden en na afloop ontspannen in de privéspa of een massage bestellen.

Dit krijg je
• 4x overnachting (inclusief ontbijt) in een tweepersoonskamer
• 3,5 dag fietshuur
• digitaal informatiepakket met Nederlandse beschrijving van drie fietsroutes, incl. kaart
• begeleide paardrijdexcursie van drie uur in de paarden paddock van het hotel
• gratis gebruik van jacuzzi, sauna en fitnesscentrum
• bagagevervoer van Montblanc naar Vilardida

Wat kost dat?
VIVA-lezeressen betalen vanaf € 295 p.p. (excl. vlucht en transfers). De toeslag voor een eenpersoonskamer is € 125. De reis is eventueel te verlengen met een driedaagse stadstour door Barcelona (tot eind september, prijs vanaf € 270).

Ja , ik ga!
Boek dan gauw via bed2do.nl/viva of bel met de SNP Reiswinkel via 024-3277000. Vermeld dat het gaat om de VIVA-lezersreisaanbieding.

© Beeld: Shutterstock