Froukje de Both heeft geen spijt

Ze is niet langer het blije, huppelende meisje met paardenstaart. Froukje de Both is 40 en heeft meer bagage. Ze cancelde onlangs het huwelijk met de vader van haar dochter, met wie ze best gelukkig was. ‘Spijt heb ik niet. Maar ik worstel er wel mee.’

“Ik voel nu pas de volle omvang van de beslissing die ik nam, toen ik besloot bij mijn ex-vriend weg te gaan”, vertelt de presentatrice. Froukje cancelde haar huwelijk met Jeroen te Rehorst omdat ze gevoelens had voor een ander. “Ik nam een beslissing op basis van dat wat ik toen voelde, omdat ik simpelweg niet anders kon. We zouden gaan trouwen, dat lukte me niet meer.”

Andere man
“Mijn gevoelens voor die ander waren zo sterk, dat het wel gevolgen moest krijgen. Ik was echt wel gebleven als ik had gedacht mijn gevoel opzij te kunnen zetten. Had ik moeten wachten tot mijn gevoelens waren verdwenen? Dan was het waarschijnlijk nog heftiger geworden en had ik moeten liegen en bedriegen. Daarom heb ik mijn gemoedelijke leven opgegeven. Omdat ik wist dat het niet oké was wat ik voelde voor een andere man dan de mijne.”

Jaloers
Spijt heeft Froukje niet. “Maar ik worstel er wel mee”, zegt ze. “Mijn ex en ik hebben een kind, ik voel in alles dat zij belangrijker is dan ikzelf. En toch ben ik bij haar vader weggegaan. Dat blijft lastig. Je hebt mensen die door dat moeilijke punt heengaan en bij elkaar blijven. Die het dan na twintig jaar toch een potje leuk hebben. Daar ben ik weleens jaloers op. Ik zie mezelf soms in m’n eentje op de bank zitten als ik oud ben, een benauwende gedachte. Ik hoop echt dat er dan iemand me naast me zit.”

Burgerlijk
Toch is die uitspraak wel een beetje dubbel. Zo vertelt ze ook: “Ik ben erg nieuwsgierig en gehecht aan mijn vrijheid, maar ik heb ook een onbedwingbare behoefte aan burgerlijke dingen, aan truttigheid. Ik geef grif toe dat ik een man nodig heb, hoe ongeëmancipeerd ik dat ook vind. Maar het is zoveel leuker met een man. Het gezinsleven mis ik intens op dit moment.”

Lees het volledige interview in Viva 45 die vanaf woensdag 31 oktober in de winkels ligt.