Fuck goede voornemens: 5 redenen om er niet aan te beginnen

Hebben jouw vrienden hun goede voornemens voor 2019 allang op een rijtje? En voel jij je daarom bijna verplicht om jouw lege lijstje ook maar te vullen? Ho (ho ho) maar. Vijf redenen om de dingen gewoon te blijven doen zoals je deed.

  1. Soms is het goed zoals het is Waarom moet het elk jaar weer beter of anders? Is ons leven niet gewoon goed zoals het is? Met goede voornemens zeg je eigenlijk dat je niet tevreden bent over je leven. Natuurlijk kan dat het geval zijn, maar wees ook eerlijk naar jezelf: is het écht nodig om je leven van begin tot eind te willen perfectioneren?
  2. Je voelt je extra slecht als je je goede voornemen niet waarmaakt Mocht het toch niet lukken om die paar kilo af te vallen of die toffe promotie in de wacht te slepen, dan is dat een dikke bummer. Had je dat voornemen maar niet gehad, dan was er niets aan de hand geweest.
  3. Je houdt je er waarschijnlijk toch niet aan Grote kans dat je na een heftige avond stappen weleens hebt geroepen dat je nóóit meer gaat drinken. Om dat vervolgens misschien een week vol te houden. Even eerlijk: werkt dat met goede voornemens niet precies zo?
  4. Je leven beteren kan altijd Een nieuw jaar is geen reden om wat beter je best te doen. Dat kan elke maand, elke week, zelfs elke dag!
  5. Voor wie doe je het eigenlijk? Ga je naar de sportschool en eet je gezond omdat je dat écht wilt? Of doe je het zodat je er een foto van kunt maken voor op the socials? Kortom: wil je iets beters voor jezelf of een goeie indruk maken op je omgeving?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.