Ga je verhuizen? Dan wil je met dit ritueel in je nieuwe huis beginnen

Hoe je het ook went of keert, een nieuw huis staat altijd voor een nieuw begin. Een nieuw hoofdstuk van je leven, waar je je als een vis in het water moet voelen. Want inderdaad, nergens tikt het klokje zoals het thuis tikt. En nu zijn wij van VIVA heus niet spiritueel aangelegd, maar we geloven wel dat je bewust moet stil staan bij een nieuw hoofdstuk van dit kaliber. Hoe we dat doen? Door het ritueel van salie branden.

Omdat je oude huis gehorig, te klein, te groot of te oud is. Of omdat je gaat samenwonen of on-samenwonen, of vanwege je werk, er zijn genoeg redenen om te verhuizen en je intrek te nemen in een nieuw onderdak. Dat is vaak niet alleen héél erg leuk (nieuw huis = nieuwe spullen) maar ook van grote invloed op je leven. Thuis moet je je kiplekker voelen en negatieve energie buiten de deur laten. Toch voel je soms wanneer je een ruimte binnenstapt dat de energie niet fijn voelt. Hoe voorkom je dat er in jouw huis nog zwarte energie rondzwerft? Het branden van witte salie is al een eeuwenoude traditie om negatieve energieën weg te drijven.
Je weet immers niet wat er zich vóór jouw komst in het huis heeft afgespeeld. Wie weet stond het huis leeg vanwege discussie of ruzie. Hierdoor kan ‘vervuilde’ energie blijven hangen en zelfs aan iemand anders blijven plakken. Blijven deze energieën hangen? Dan kan dat, zonder dat je het doorhebt, zijn weerslag hebben op jou. Om invloed van zwarte energie te voorkomen staken de Indianen witte salie aan, en lieten zij dat door het hele huis, in alle hoeken en gaten branden. De rook en geur van salie zou zwarte energie wegdrijven.
Wil je je huis reinigen met salie? Je koopt de wondertakjes makkelijk online of vaak in zaken waar ze ook wierook verkopen. Werk van de bovenste verdieping naar beneden en neem alles mee: hoekjes, deuren, kasten, gangen. Je zult zien: het voelt als een heerlijk nieuw begin!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.