5 geheimen van vrouwen die georganiseerder zijn dan jij

georganiseerd leven

Dit jaar zou alles anders zijn. Je zou alles op orde krijgen en het woord ‘chaos’ zou geen betrekking meer hebben op jouw persoonlijke leven. Je kocht een agenda, een mooie pen om die agenda in te vullen en vervolgens gebeurde er… niets! Hoe doen al die andere super georganiseerde vrouwen dat toch? Wij delen 5 tips voor een georganiseerd leven.

Ladekast

Een rommelige computer desktop is het digitale equivalent voor die opgestapelde archiefdozen en -mappen. Beide zijn handig om “even snel iets op te slaan”, maar vergen op de lange termijn véél meer werk en tijd. De ware opruimers hebben een ladekast met zorgvuldig samengestelde lades. Dat houdt in: per onderwerp (verzekeringen, facturen, etc.) een andere lade. Digitaal geldt hetzelfde principe: alles heeft een plekje. Hallo georganiseerd leven!

Voorbereiden

Of het nou meal prepping is, ’s avonds de outfit voor de volgende dag klaar leggen of sportklasjes ver vooraf inplannen, de meest georganiseerde vrouwen zijn experts in plannen. Oké, op zondag hebben ze zo’n 5 uur nodig om alle ingrediënten op te schrijven, boodschappen te doen en voor de hele week de lunch voor te bereiden, maar hier hebben ze de rest van de week profijt van.

To do lists

Op je telefoon, op je laptop, op je nachtkastje, in je tas. Een goed georganiseerde vrouw heeft overal to do-lijstjes liggen. Zo kun je zodra je iets binnenschiet het gelijk opschrijven. En het afvinken van die to do’s, dat is de key tot een georganiseerd leven.

Reminders

Het is moeilijk om te laat bij een afspraak te komen wanneer het alarm van je telefoon je er één uur, één half uur en één kwartier van tevoren aan herinnert. Sommige vrouwen zetten zelfs een reminder voor “overmaken g/w/l”, “snack-tijd” of “Koningsdag goodies bestellen.” Zet reminders voor alles en je vergeet nooit meer iets.

“Nee”

Je kent het waarschijnlijk wel: overal ‘ja’ opzeggen en vervolgens jezelf totaal voorbij lopen. Georganiseerde vrouwen houden een agenda bij waarin rekening wordt gehouden met personal time . En deze me-time is heilig en dus wordt er niet van afgeweken. Het resultaat? Je zult niet altijd beschikbaar zijn voor spontane spelletjesavonden, maar je hebt wel altijd een bijgewerkte mailbox.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: PureWow | beeld: iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.