Gigi Ravelli over zombies, de liefde en lekker eten

Gigi Ravelli (29) is al jaren te zien in Goede Tijden Slechte Tijden als golddigger Lorena. Binnenkort is ze ook te zien op het witte doek in de komische griezelfilm Zombibi, waarin ze zombies mag afknallen.

Zombibi
“Ik speel politieagent Kim in de film. Haar bureau wordt belegerd door zombies, die zijn geïnfecteerd door groen slijm uit Russische ruimteafval. In de cel zitten vier boefjes, met wie Kim de dag moet zien door te komen”, vertelt Gigi deze week in Viva. “Het is een grappige film, maar er zitten ook enge stukken in. In de eerste scène mag ik meteen een oma-zombie afknallen.”

Zowel de rol van Lorena als die van Kim past goed bij Gigi, vertelt ze. “Het zijn uitvergrotingen van kanten die ik ook heb.”

Preuts
Gigi zegt wel dat ze een stuk preutser is dan Lorena. Zo heeft ze bijvoorbeeld nog nooit een onenightstand gehad. “Daar ben ik niet het type voor. Ik vind seks pas leuk als ik een intellectuele klik heb met een jongen. Er moet eerst een band zijn. Ik heb eigenlijk alleen maar lange relaties gehad.”

Hockeyclub in Laren
Met haar huidige vriend Rik, waarmee ze nu in Amsterdam woont, zat dat wel goed. Het klikte zo goed tussen de twee, dat Gigi na een week al bij hem introk. “Ik kende hem al van vroeger, van de hockeyclub. Dat klinkt héél erg kak, de hockeyclub in Laren. Maar ik ben geen kakker, laat dat duidelijk zijn.”

“Ik had voor Rik zeven jaar een relatie, die ging uit. Ik ben toen drie maanden vrijgezel geweest, totdat ik op theaterfestival De Parade stond in Amsterdam en Rik spontaan een sms stuurde. Ik ben iemand die graag de kat uit de boom kijkt, maar dit voelde goed”, aldus de actrice. De twee spraken ook de rest van de week elke dag af. “Na een week sliep ik bij hem en na een maand zei ik: ‘Zal ik nu eens naar huis gaan?’ ‘Waarom?’ vroeg hij. ‘Oké, dan niet,’ zei ik.”

Kinderen
Over kinderen wil Gigi nog niet nadenken, hoewel Rik ze wel graag zou willen. “Ik zie mezelf nu nog niet achter een kinderwagen lopen. Mijn ouders zeiden laatst: als we het over mochten doen, weten we niet of we weer kinderen zouden hebben genomen. Maar ze zijn natuurlijk wel heel blij met mij en mijn zusje Laura. Toch, kinderen beperken je in je vrijheid.”

Salades
Gigi houdt van lekker eten en heeft een hekel aan salades. Ze wordt er naar eigen zeggen chagrijnig van en eet ze alleen omdat ze meer groenten binnen wil krijgen. “Ik hou enorm van lekker eten, ik ga graag naar restaurants. Thuis aten we vroeger vaak zes gangen en zaten we tot laat aan tafel.”

“Ik heb geen zin om rekening te houden met wat ik eet, al eet ik nu wel minder vlees. Een vriendin van me zei een keer: als je niet eet, hou je niet van jezelf. Daar ben ik het wel mee eens.”

Het volledige interview vind je terug in Viva 6 die woensdag 1 februari in de winkel ligt.

Foto: Viva